Actionarii companiei Continental Hotels vor lua in discutie asocierea societatii cu Consiliul Judetean Arad, pentru realizarea unui complex hotelier in Arad, pe un teren pus la dispozitie de Consiliul Judetean Arad, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial
Actionarii Continental Hotels vor discuta, informeaza NewsIn, in adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA), convocata in data de 6 decembrie 2006, aprobarea asocierii societatii cu Consiliul Judetean Arad, in vederea constituirii unei societati comerciale, care va functiona sub denumirea Continental Vest SA, cu sediul in Arad si care va avea ca obiectiv realizarea unui complex hotelier in Arad, pe un teren subscris de Consiliul Judetean Arad, ca aport in natura la capitalul social al noii societati, la care Continental Hotels urmeaza sa subscrie aporturi in numerar.

Actionarii Continental Hotels vor mai lua in discutie aprobarea de principiu a majorarii capitalului social al societatii cu echivalentul in lei a sase pana la 10 milioane euro, prin emiterea de noi actiuni, oferite spre subscriere actionarilor existenti ai societatii, proportional cu numarul de actiuni pe care le poseda.

AGEA de la Continental Hotels va mai discuta aprobarea vanzarii activelor complex hotelier Arad, IBIS Parlament si IBIS Constanta, in cadrul unui acord de leasing, cu dreptul societatii de a rascumpara activele respective, in conditiile care vor fi convenite prin acordul de leasing, se mai spune in Monitorul Oficial.

Potrivit Monitorului Oficial din data de 3 noiembrie 2006, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Fundatia Post-Privatizare si GED Eastern Fund si-au vandut participatiile la Continental Hotels catre R.E.D. Group, care este controlat de presedintele retelei hoteliere, Radu Enache.

BERD, Fundatia Post-Privatizare si GED Eastern Fund detineau in total 20,111% din capitalul social al Continental Hotels. Actionarii societatii de dezvoltare imobiliara R.E.D. Group au hotarat contractarea unui credit de maximum 10,5 milioane euro de la Raiffeisen Bank, iar banii urmau sa fie folositi in tranzactia de cumparare a pachetului de 20,111% din capitalul Continental Hotels.

Actionarii R.E.D. Group sunt Radu Daniel Enache, Ioan Mirea si Radu Petrica Enache. Potrivit datelor afisate pe site-ul web al Continental Hotels, Radu Petrica Enache detinea 23,51% din actiunile Continental Hotels, iar Ioan Mirea, 18,77% din actiunile companiei hoteliere. Detinerile individuale ale actionarilor comuni ai R.E.D. Group si Continental Hotels au fost transferate catre societatea de dezvoltare imobiliara.

Astfel, in urma acestor actiuni, R.E.D. Group a ajuns sa detina circa 70,86% din lantul hotelier. Alti actionari sunt Societatea de Investitii Financiare (SIF) Transilvania (aproximativ 8,72%), Academia Romana - Fundatia Familiei "Menachem H. Elias" (circa 7,57%), Pop Andrei (circa 1,90%) si Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (aproximativ 1,22%). Restul actiunilor de peste 9,69% sunt detinute de persoane fizice sau juridice cu detineri sub 1%.

Continental Hotels detine 14 hoteluri in Romania, care functioneaza sub marcile Ibis si Continental. Potrivit ultimelor informatii financiare disponibile pe pagina de Internet a Continental Hotels, compania a inregistrat, in primul trimestru al anului 2006, o cifra de afaceri de 17,11 milioane lei si un profit net de 0,96 milioane lei.

Potrivit declaratiilor oficialilor Continental Hotels, citati pe pagina de internet a companiei, Continental Hotels va investi, in perioada 2006-2009, circa 65 milioane euro pentru modernizarea sau constructia a 11 hoteluri, un sfert din fondurile necesare urmand sa provina din sursele proprii ale societatii. Printre investitiile recente ale Continental Hotels se numara si hotelul de doua stele Bulevard din Sibiu, care va fi redeschis in 2007 ca hotel de patru stele, denumit Hotel Continental Bulevard Sibiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri