Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) societatii Mamaia SA, actionar majoritar al societatii Telegondola Mamaia, a aprobat contractarea, de catre Telegondola Mamaia, a unui credit de circa trei milioane euro.
Societatea Telegondola Mamaia SRL gestioneaza proiectul telegondolei din Mamaia si este rezultatul unui parteneriat intre societatea Mamaia SA si primaria municipiului Constanta. Valoarea totala a investitiei reprezentate de telegondola din Mamaia a fost de 3,5 milioane euro, din care 1,5 milioane euro sunt suportate de primaria Constanta, se anunta in Monitorul Oficial.

Potrivit paginii de internet a primariei Constanta, plata proiectului se face in rate, pe o perioada de cinci ani. Furnizorul intregului echipament este firma Doppelmayr din Austria, unul dintre cei mai importanti fabricanti de teleferice din lume. Antreprenorul general al constructiei este Dunarea SA, iar proiectantul general, SC Arprocon Noustil SRL Constanta.

Telegondola din Mamaia a fost inaugurata pe data de 16 iulie 2004 si are un traseu de 2,2 km pe promenada statiunii Mamaia, la o inaltime de 50 metri, cu urcare si coborare la nivelul solului. Viteza de deplasare este de cinci metri pe secunda, intregul traseu fiind parcurs in sapte minute. Punctele terminus ale traseului sunt cazinoul si hotelul Perla, traseul fiind asigurat de 49 de cabine, cu o capacitate de opt persoane fiecare si cu un interval de succedare de 30 de secunde. Pe timpul sezonului estival, programul de functionare al telecabinei este non-stop.

Societatea Telegondola Mamaia SRL a inregistrat, in 2005, un profit net de 790.486 lei si o cifra de afaceri de 2,71 milioane lei. Compania turistica si de leasing imobiliar Mamaia SA, listata la Rasdaq, a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un profit net de 2,29 milioane lei (aproape 650.000 euro) si o cifra de afaceri de 7,62 milioane lei (2,16 milioane euro), a anuntat, luni, un comunicat al companiei.

In primele noua luni ale anului precedent, 2005, Mamaia SA a avut un profit de 2,51 milioane lei (708.107 euro) si o cifra de afaceri de 8,42 milioane lei (2,37 milioane euro)."In perioada 01.07.2006 30.09.2006, datorita specificului sau si a contractelor pe care le deruleaza, S.C. Mamaia S.A. inregistreaza practic un varf de activitate, intrucat contractele de leasing imobiliar cu clauza irevocabila de vanzare au termene scadente de plata a ratelor la 31.08 a fiecarui an, activitatea turistica de pe litoral inregistreaza ponderea veniturilor in trimestrul III (lunile iulie si august fiind lunile de varf ale sezonului), iar contractele de vanzare de active cu plata in rate au termene scadente la 25.08 a fiecarui an", se spune in raportul la noua luni al companiei, remis Rasdaq.

"La finele trimestrului III 2006, erau in derulare un numar de 24 contracte de leasing imobiliar, din care pentru un numar de 2 sunt in curs de perfectare contracte de vanzare-cumparare, precum si un numar de doua contracte de vanzare-cumparare cu plata in rate. inregistrarea unui volum de venituri in suma de 6.436.137 lei in trimestrul III s-a datorat in principal incasarii ratelor scadente de leasing, dar si incasarii integrale in avans a unui numar de trei contracte", se mai arata in raport.

"S.C. Mamaia S.A. isi concentreaza eforturile cu preponderenta catre dezvoltarea activitatii de prestari servicii turistice, precum si de intermediere a serviciilor turistice, segment pe care intentioneaza sa puna accentul in continuare; astfel, in cursul perioadei de raportare, s-a dezvoltat activitatea de ticketing a Agentiei de Turism Mamaia", se spune in finalul raportului la noua luni al companiei.

Societatea comerciala Mamaia SA a inregistrat, pe primul semestru al anului 2006, pierderi in valoare de 0,926 milioane lei, fata de 0,905 milioane lei, in perioada similara a anului trecut. "in primul semestru, societatea realizeaza in foarte mare masura numai cheltuieli, ponderea veniturilor incasate incepand cu trimestrul III al anului", afirma compania, in raportul sau semestrial. "De aceea, consideram ca rezultatele semestriale nu sunt relevante pentru activitatea S.C. Mamaia S.A.", se mai spunea in raport.S.C. Mamaia S.A. detine titluri de participare, in suma de 10,33 milioane lei, la capitalul social al societatilor S.C. DraculaPark S.A. (489.600 lei - 0,66%), S.C. Telegondola Mamaia S.R.L. (5,74 milioane lei - 63,8%) si S.C. Turism si Agrement S.A. (4,09 milioane lei - 45%).

Capitalul social subscris si varsat al societatii este in valoare de 10,53 milioane lei, detinut, in proportie de 96,57%, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Societatea Mamaia SA are ca obiect principal de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii, respectiv leasing imobiliar. Obiectul de activitate este completat cu cel de prestari servicii turistice si activitati complementare acestora, precum comercializarea de marfuri si alimentatie publica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri