Agentiile de turism din Bulgaria si Grecia vor avea oferte comune

Agentiile de turism bulgaresti si grecesti vor avea oferte comune pentru clientii lor, cu scopul de a atrage turisti din tari indepartate, informeaza ziarul grec Kerdos, citat de agentiaNewsIn.

Posibilitatea de a face oferte comune de turism a fost discutata in cadrul Expozitiei Internationale de Turism Filoxenia din orasul grecesc Thesalonic. Ideea a fost sustinuta de catre presedintele agentiei de stat de turism din Bulgaria, Mario al-Jebouri si de catre presedintele Uniunii Agentiilor de Turism din Grecia.

Un numar de peste 4,2 milioane de turisti straini vizitasera Bulgaria pana in luna septembrie 2006, conform unui comunicat de presa al Consiliului bulgar al ministrilor, citat, la 2 noiembrie, de site-ul The Sofia Echo. Numarul reprezinta o crestere cu 5,39% a numarului de turisti straini care au vizitat Bulgaria, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005.

Majoritatea acestora au venit din Marea Britanie, Germania, Franta, Australia, Statele Unite ale Americii si Japonia. Dintre acestia, cei mai multi turisti straini provin din Germania. Numarul irlandezilor care au vizitat Bulgaria a crescut cu 112%, la fel ca si numarul de turisti straini din Romania, Portugalia, Norvegia, Moldova si Danemarca.

Din ce in ce mai multi turisti din sud-estul Europei si-a manifestat preferinta de a petrece vacantele pe coasta bulgara a Marii Negre. Printre ei sunt rusi, polonezi, cehi si ucraineni.

Veniturile Bulgariei provenite din turismul international au crescut cu 5%, la suma totala de 1557,2 milioane de euro, in perioada ianuarie-septembrie 2006, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Cât plătesc grecii pentru testarea și tratamentul turiștilor care au COVID-19
Setari Cookie-uri