Biroul de promovare turistica al Romaniei din Moscova a primit, recent, doua premii, la manifestari de profil desfasurate in capitala Rusiei, a anuntat un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).
"In cadrul targului de turism "Leisure", organizat la Moscova in perioada 12-22 septembrie 2006, Biroul de promovare turistica al Romaniei a fost premiat la categoria "Reprezentanta de turism din strainatate", pentru merite deosebite in promovarea Romaniei ca destinatie turistica, premiul fiind acordat de Agentia Federala pentru Turism din Federatia Rusa, impreuna cu organizatorii targului", se afirma in comunicatul ANT, dupa cum informeaza NewsIn.

Biroul de promovare turistica al Romaniei a mai primit un premiu, in luna noiembrie, la categoria "Cel mai bun partener din turism birou national", in cadrul galei "Liderii industriei turistice" a premiilor nationale ale Federatiei Ruse in domeniul turismului. Premiile se acorda la 17 categorii, evenimentul aflandu-se la cea de-a zecea editie, potrivit comunicatului ANT.

"Organizatorul si fondatorul acestui eveniment este grupul media Agentia Informbank, iar Biroul de promovare turistica al Romaniei a fost premiat la categoria sa, in conditiile in care, in Moscova, sunt 37 de birouri de promovare turistica ale diferitelor tari", a declarat vicepresedintele ANT, Livia Sima, citata in comunicatul ANT.

Potrivit Directiei Judetene de Statistica Constanta, cei mai multi turisti straini prezenti pe litoralul romanesc, in primul semestru al anului, au fost cei germani, ca si in 2005. insa, desi procentul turistilor germani din totalul strainilor care au ales sa isi petreaca vacanta in Romania este in crestere cu circa 2%, in realitate, numarul lor a scazut de la 9.859 la 7.897, pe fondul scaderii generale a primirii de turisti straini. Singura crestere notabila este cea a numarului de turisti rusi care au ales litoralul romanesc pentru vacante. Daca in primul semestru din 2005 au sosit 1.828 de turisti rusi, in aceaasi perioada din anul in curs au fost inregistrati 2.934.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Patronatele din turism, nemultumite de desfiintarea birourilor