Sezonul rece e aproape de final, iar soarele ne da energie pentru a face cat mai multe activitati in aer liber. Nu trebuie sa asteptam vacanta de vara ca sa calatorim, asa ca e timpul sa facem planurile pentru un concediu bine-meritat. Trip Advisor a realizat un top al destinatiilor de vacanta in 2018.

Paris ocupa primul loc in clasamentul Traveler's choice destinations, realizat de Trip Advisor. In total, in top sunt incluse sapte orase din Europa (am inclus aici si Istanbul, chiar daca o parte din el se intinde pana in Asia), un oras din Maroc, unul din SUA si o destinatie exotica. Clasamentul a fost realizat in urma unui calcul bazat pe cantitatea si calitatea recenziilor si evaluarilor pentru hoteluri, restaurante si atractii turistice.

Top 10 destinatii de vacanta in 2018

Paris, Franta

Paris este orasul perfect pentru cei care vor o destinatie de vacanta in care sa combine plimbarile lungi, cu vizitele la muzeu si cu o experienta culinara de care sa isi aminteasca mereu.

Ce sa nu ratezi intr-o vacanta la Paris: Turnul Eiffel, Castelul Versailles, Muzeul Luvru, Catedrala Notre Dame, Domul Invalizilor, Arcul de Triumf, Bulevardul Champs-Elysees, Place de la Concorde, Basilica Sacre Coeur, Podul Alexandru al III-lea, Muzeul d`Orsay, Pont Neuf, Cabaretul Moulin Rouge, Gradinile Tuileries, Palatul Regal, Centrul Pompidou, cartierul Montmartre, Galeriile Lafayette.

Londra, Marea Britanie

In Londra, istoria se completeaza armonios cu arta, moda, gastronomia si ... berea englezeasca. Un turist odata ajuns la Londra isi va gasi imediat zonele de interes. Londra are cate putin din toate.

Ce sa nu ratezi intr-o vacanta la Londra: British Museum, Museum of London, National Galery, National Histroy Museum, Imperial War Museum London, The Science Museum, Schimbarea garzii la Palatul Buckingham, Piata Trafalgar, Oxford Street, Big Ben, London Eye, London Bridge, Abbey Road, Muzeul Sherlock Holmes, Hyde Park, Westminster Abbey, Harrods, Tate Modern, Royal Opera House.

Roma, Italia

Asa cum Roma nu a fost construita intr-o zi, nici tie nu iti va ajunge o zi ca sa vizitezi acest fascinant si atemporal oras. Roma este o combinatie de piete pline de coloare si forfota, muzee si monumente istorice si ... pizza.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Roma: Forul Roman, Colosseumul Roman, Bocca della Verita, Piazza Barberini, Piazza di Spania, Giardini Villa Borghese, Piazza del Popolo, Via del Corso, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Venezia - Altare della Patria, Vatican.

Cieste si: Vacante ieftine in care sa mergi anul acesta. Descopera 5 destinatii de neuitat

Creta, Grecia

Creta este o bijuterie mediteraneeana. Creta este locul de nastere a zeilor Olimpului si a civilizatiei europene moderne. Orasul este un loc minunat pentru pasionatii de istorie, pentru cei carora le place sa exploreze golfurile salbatice si vaile abrupte, dar si pentru gurmanzi.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Creta: Palatul Knossos, Canionul Samaria, Muzeul de Arheologie din Heraklion, orasul vechi Chania, Lacul Kournas, golful Agios Nikolaos, Vai Beach, manastirea Arkadi, canioanele Imbros si Patsos, rezervatia naturala Elafonisi, laguna Balos.

Bali, Indonezia

Bali este un paradis indonezian care pare un vis. Este una dintre destinatiile de vacanta preferate de turistii din intreaga lume. Piesajele spectaculoase, care includ terase nesfarsite, dealuri, munti, mare, alaturi de cultura locului, fac din Bali un loc special. Iar localnicii prietenosi fac sederea turistilor si mai placuta.

Barcelona, Spania

Barcelona parca ar fi un oras din alta lume. Desigur, influenta artei lui Salvador Dali si a lui Antoni Gaudi a contribuit la aceasta imagine. Barcelona este unul dintre cele mai vizitate orase din lume, iar multi dintre turistii care au vazut-o o data se reintorc.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Barcelona: Sagrada Familia, Montjuic, Casa Batllo, Muzeul Pablo Picasso, La Pedrera (Casa Mila), Catedrala La Seu, Port Vell, Monumentul lui Columb, La Rambla, Mercat de la Boqueria, Barri Gothic, Arcul de Triumf din Barcelona, Muzeul Ciocolatei, Aquarium Barcelona.

Citeste si: Idei de city break: cele mai bune tari in care sa-ti planifici o vacanta

Praga, Cehia

Praga este un oras potrivit atat pentru romantici, cat si pentru cei cu spirit de aventura. Iti poti petrece o zi intreaga pentru a vizita Castelul din Praga, apoi pentru a te relaxa la cina la una dintre tavernele locale. Acorda-ti cateva ore pentru a rataci prin Centrul Vechi al orasului, inainte de te duce sa vezi Ceasul Astonomic.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Praga: Centrul Vechi, cartierul evreiesc, Podul Carol, Biserica Tyn, Ceasul astronomic, Castelul din Praga, Catedrala Sfântul Vitus, Castelul Vysehrad, Casa care danseaza.

Marrakech, Maroc

Marrakech sau Orasul Rosu este un loc magic. Nicio vacanta nu ti se va parea suficient de lunga pentru a putea sa vezi tot ce poate oferi Marrakech. Pietele pline de forfota, gradinile inverzite, palatele, moscheile, toate alcatuiesc un piesaj fabulos si unic in lume. Nu-ti fie teama sa te ratacesti pe aleile din Medina, intra in curtile interioare ale caselor si interactioneaza cu localnicii care, in ciuda barierei lingvistice, sunt foarte prietenosi.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Marrakech: Piata Jemaa El-Fnaa, Moscheea Koutoubia, Gradinile Majorelle, Palatul Bahia, Muzeul Fotografiei, Palatul El Badi, Muzeul Tiskiwin, Zidurile Cetatii, strazile din Medina.

Istanbul, Turcia

Moscheile, bazarurile, baile turcesti din Istanbul cu siguranta ca te vor tine ocup intreaga vacanta. Nu rata arhitectura fascinanta a cladirilor vechi de sute de ani.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Istanbul: Palatul Topkapi, Hagia Sophia, Cisterna Basilica, Moscheea Albastra, Marele Bazar, Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Moscheea Suleymaniye, Piata Taksim.

New York

New York este singurul oras de peste Ocean care a intrat in top 10 destinatii in 2018 realizat de Trip Advisor. Este o misiune imposibila sa vezi New York-ul intr-o singura vacanta, insa cu siguranta va fi o experienta greu de egalat.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in New York: Statuia Libertatii, Times Square, Empire State Building, Central Park, Broadway, Catedrala St. Patrick, Brooklyn Bridge, One World Observatory, Rockefeller Center, Chinatown.

Citeste si: Locuri din filme pe care sa le vizitezi in 2018. Care este cea mai ieftina luna pentru a calatori

Sursa foto: Shutterstock.com / S.Borisov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri