Sa alegi o destinatie de vacanta care sa fie pe gustul mai multor generatii, descurcandu-te cu un buget redus, poate fi un lucru complicat. Indiferent de varsta copiilor tai, una dintre aceste destinatii pe care le-am selectat avand in vedere nevoile de baza poate fi urmatoarea vacanta pe care o veti iubi cu totii.

Pentru familia cu carutul – Gent, Belgia

In timp ce clanurile vorbitoare de franceza si neerlandeza din Belgia sunt ocupate sa-si dispute Bruxelles-ul, mergi in orasul flamand Gent. Vei indragi centrul sau fara masini, cel mai mare din Belgia, perfect pentru a fi vizitat pe jos sau cu bicicleta.

Desi nu dispune de facilitati pentru carut, castelul Gravensteen trebuie vizitat. Propteste carutul la intrare si lasa un cavaler prietenos sa te ghideze spre scarile castelului. Provocarea de a calatori cu un bebelus merita din plin, pentru ca vei putea vedea satisfactia de pe chipul copilului in timp ce sta in bratele tale pe tronul regelui. Ca sa vezi restul orasului, plimba-te linistit cu o bootje (barca) si admira arhitectura in timp ce plutesti pe canale.

Pentru familia aventuroasa – Parcul National Snowdonia, Tara Galilor

Nicio destinatie nu reprezinta un obstacol pentru o familie neinfricata. Membrii acestui tip de familie, atunci cand calatoresc impreuna cu copiii, oricare ar fi varsta lor, isi aleg destinatia cu un singur gand in minte: facem ceva maret sau stam acasa.

Chiar si drumetii incepatori se pot descurca sa urce pe muntele Snowdon, insa este nevoie de anduranta si de rabdare. Alege traseul Llanberis pentru 5–6 ore de solidaritate intre membrii familiei, ore care sunt rasplatite cu peisaje extraordinare ale lacului Lyn Padarn, intalniri cu oi care pasc, iar pe varf, o structura cu busola. Daca esti norocos si urci intr-o zi cu soare, o raritate in Tara Galilor, poti sa vezi Irlanda si chiar Insula Man.

Pentru exploratorii cu buget redus – Gozo, Malta

Ce vacanta poti sa organizezi pentru niste adolescenti care se plictisesc repede? Raspunsul nostru este o escapada in Gozo. Dupa un zbor spre Malta, urmat de un drum de 25 de minute cu feribotul, ajungi pe superba insula Gozo.

Pe aceasta insula mica si rustica, toate drumurile duc la Victoria, cunoscuta si sub numele de Rabat, citadela fortificata care domina orasul. Renovata recent, este plina de mici magazine care vand bijuterii de argint si alte comori locale. Continuati cu plimbari pe cai in imprejurimile din Qala, cu scufundari pana la epava vasului Karwela sau desfundati-va sinusurile respirand aerul sarat de langa bazinele saline din Marsalforn.

Pentru familiile care vor sa se relaxeze si sa se reconecteze cu natura – Ubud, Bali, Indonezia

Celularele inchise, gata cu temele de vacanta si cu munca: famila ta este pregatita de vacanta si pentru a se reconecta cu natura. Intra in atmosfera de meditatie spirituala cu o activitate de armonizare a familiei in Ubud, Bali.
Desi multimi de turisti vin in Ubud, poti gasi usor un loc intr-un centru de yoga nepretentios si explora cultura orasului Bali, plimbandu-te linistit pe langa campiile de orez. Gaseste-ti linistea interioara in templul orasului si spala-te pentru a-ti indeparta grijile, la cascada Tegenungan. Cand te intorci din nirvana, lasa copiii sa se distreze in Padurea Maimutelor din Ubud, unde vor putea sa se joace cu 300 de macaci, mancatori de crabi.

Pentru familia cu nenumarate guri de hranit – Valencia, Spania

„Mai e mult pana ajungem?” nu este atat principala intrebare a acestei familii cat „ce avem de mancare?”. Cei mici vor saliva de pofta in timp ce se plimba pe strazile cu arome delicioase ale Valenciei. Cei care au venit in Spania pentru lupta cu tomate de la festivalul din Bunol au ramas pentru paella (un preparat din orez condimentat cu sofran).

Pentru o digestie buna, orasul Valencia ofera tururi gratuite de mers pe jos, o modalitate excelenta de a afla informatii gratuit. Daca mananci niste gustari de la Piata Centrala iti vor ramane bani in plus ca sa te rasfeti cu un preparat delicios din fructe de mare langa plaja.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri