Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural din Romania (ANTREC) va promova mai accentuat ofertele turismului rural din localitatile istorice in 2018, Anul Centenarului Marii Uniri, si doreste o cooperare mult mai stransa in vederea desfasurarii unor programe comune intre ANTREC Romania si ANTREC Moldova-Basarabia, printr-un schimb activ de informatii, vizite comune, itinerarii si proiecte, informeaza un comunicat al organizatiei, care sarbatoreste Ziua Nationala a Turismului Rural, relateaza Agerpres.

Aceasta zi, sarbatorita in Duminica Floriilor, a devenit deja o traditie marcata de ANTREC an de an in zone devenite specifice turismului rural.

Debutand in anul 2004, manifestari principale ale Zilei Nationale a Turismului Rural au fost organizate in localitati precum: Fundata, Sirnea, Moieciu, Bran, Rasnov, Prejmer, Rucar, Dragoslavele, Sarata Monteoru, Iasi, Tismana-Pestisani, Horezu, Alba Iulia, Albac, Turia-Baile Balvanyos, Praid, Focsani, Targu-Neamt, Agapia, Sibiel, Rasinari, Botiza, Poiana Stampei, Ciocanesti, Vama, Eselnita, Crisan-Tulcea.

"Consideram aceasta zi o insumare de valori si de repere ale autenticitatii ospitalitatii romanesti ce fac din Romania o destinatie de excelenta, turismul rural fiind un veritabil etalon in acest sens. Totodata, Ziua Nationala a Turismului Rural este asociata cu deschiderea unui nou sezon turistic, proprietarii de pensiuni din toate colturile tarii sarbatorind alaturi de turisti aceasta zi. In anul 2018, Anul Centenarului Marii Uniri, vom accentua promovarea ofertelor turismului rural din localitatile istorice, spre care trebuie sa ne indreptam si mai mult atentia. De asemenea, ne-am propus o mult mai stransa cooperare in vederea desfasurarii unor programe comune intre ANTREC Romania si ANTREC Moldova-Basarabia, printr-un schimb activ de informatii, vizite comune, itinerarii si proiecte", se spune in comunicat.

Inca din anul 1994, activitatea ANTREC Romania s-a concentrat pe valorificarea potentialului rural si natural, promovand inclusiv turismul cultural si istoric, atat pe plan national, cat si international, ca membri activi ai EuroGites.

"Desi radacinile sale existau, agroturismul a pornit aproape de la zero, dezvoltandu-se foarte mult, si prin eforturile noastre si prin ale localnicilor. Cu totii am inteles ca este bine pentru toata lumea sa valorificam traditiile, pastrand o autenticitate cu care localnicii se mandresc, dar si o autenticitate cu care turistii pot sa interactioneze iar noi sa o promovam sub forma de pachete turistice. In zone bogate in file de istorie precum Oituz, Marasti, Marasesti, Campulung-Rucar-Bran,Valea Jiului, Hateg, Sibiu, Predeal si multe altele, pe langa pensiunile pe care le avem, am adus turistii mai aproape de comunitatea locala. O interactiune cu istoria inca vie. Nu este de ajuns sa deprindem informatii din manualele si muzeele de istorie. Trebuie sa aducem, sa 'educam' turistii, mai ales copiii si tinerii, la fata locului in localitatile de care am amintit. Acolo istoria le va fi 'predata' de batrani si urmasi ai acestora care poarta-n amintire si grai acea perioada, narand-o ca si cand ieri s-ar fi intamplat. Un asemenea tezaur imaterial este un element pe care ANTREC si-l propune sa-l evidentieze si mai mult, mai ales in aceasta perioada!", a precizat Maria Stoian, fondator ANTREC Romania.

Sursa foto: Shutterstock / levente imre takacs

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri