Multi dintre romanii care locuiesc in strainatate se reintorc acasa in perioada Pastelui. Din ce in ce mai multi romani aleg sa calatoreasca cu avionul in detrimentul autocarului sau masinii personale.

Potrivit rezultatelor unei analize Vola.ro, numarul biletelor de avion cu destinatia finala Romania a inregistrat o crestere cu 31% in 2018, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017. S-au inregistrat cresteri si in ceea ce priveste numarul biletelor de avion din Romania catre destinatii externe, insa procentul este de doar 3%.

Din Romania, cele mai cautate destinatii sunt Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj in timp ce destinatiile externe cele mai solicitate raman, ca si in anii anteriori, tarile cu cele mai numeroase comunitati de romani: Italia, UK, Spania si Germania.

Pentru perioada Pastelui, tariful mediu al unui bilet de avion este de 143,46 euro.

City break-urile, preferate pentru vacanta de Paste

Datorita perioadei libere destul de scurte, romanii care isi doresc sa calatoreasca de Paste se indreapta fie spre destinatii de city break, fie spre destinatii cu comunitati numeroase de crestin ortodocsi, pentru a se putea bucura de slujba din noaptea de Inviere. Destinatii preferate de romani pentru vacanta de Paste sunt, preponderent, cele europene, atat datorita intervalurilor de zbor scurte, precum si tarifelor accesibile.

Cele mai cautate destinatii de city break raman Roma, Milano, Berlin si Barcelona pentru care turistii au platit in medie intre 120 si 250 euro / persoana pentru o vacanta cu 3 nopti cazare la hoteluri de 3 si 4 stele si zbor inclus. 69% dintre serviciile de acest tip sunt achizitionate pentru cupluri sau grupuri de minim doua persoane.

Sursa foto: Senohrabek/Shutterstock 45

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri