Turistii care merg de 1 Mai pe litoralul romanesc petrec, in medie, trei nopti la malul marii si platesc, in medie, 477 de lei pentru cazare. Cele mai scumpe pachete au costat 2.024 de lei pentru o camera si au fost cumparate la un hotel de 5 stele din Mamaia, iar cele mai ieftine, la un hotel de 3 stele din Jupiter, cu 279 de lei pe camera pentru un sejur de trei nopti, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro.

Ca si anul trecut, turistii stau, in medie, trei nopti pe litoralul romanesc de 1 Mai, iar majoritatea pachetelor sunt cumparate cu incepere din 28 aprilie. Tariful mediu platit pe camera pentru un sejur este de 955 de lei. Tinand cont ca, in majoritatea cazurilor, intr-o camera se cazeaza doua persoane, un turist plateste, in medie, 477 de lei pentru trei nopti de cazare. Tariful mediu este influentat de majoritatea hotelurilor de 3 si 4 stele din nordul statiunii Mamaia, acolo unde si cererea este cea mai mare.

Cele mai scumpe sejururi cumparate pe litoral in acest an, de 1 Mai, au costat 2.024 de lei pe camera si au inclus cazarea la un hotel de 5 stele din Mamaia, cu demipensiune. La polul opus, cele mai ieftine pachete - 279 de lei pe camera pentru trei nopti de cazare - au fost vandute de catre un hotel de 3 stele din Jupiter.

In statiunea Mamaia vor fi deschise majoritatea hotelurilor, cu exceptia celor la care se fac lucrari de modernizare, iar in celelalte statiuni, in functie de cerere, au fost deschise cateva hoteluri. Mamaia, in zona de nord a statiunii, are deja un grad de ocupare care depaseste 80%.

Cele mai cautate statiuni pentru 1 Mai sunt, in acest an, Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche si Eforie, iar cele mai goale se prefigureaza a fi Saturn, urmata de Jupiter si Eforie Sud.

Citeste si:
Litoralul romanesc se ieftineste dupa minivacanta de Sf. Maria
Litoralul romanesc se...

Litoralulromanesc.ro, detinut de compania Creative Eye SRL din Constanta, cu capital integral privat romanesc, este cel mai mare vanzator de vacante in statiunile autohone de la Marea Neagra, atat ca numar de turisti, cat si ca vanzari. Litoralulromanesc.ro a inregistrat anul trecut un volum de vanzari de 15 milioane de euro (la Ministerul Finantelor este raportat doar comisionul - 6,170 milioane de lei, asa cum se intampla in cazul multor agentii de turism), iar prin intermediul agentiei au ajuns anul trecut in statiunile romanesti de la Marea Neagra peste 80.000 de turisti.

Sursa foto: Photosebia / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Incendiu la un hotel din Mamaia: 30 de persoane au fost evacuate