Transilvania Train! Am aflat de primul tren turistic romanesc anul trecut, chiar la prima editie, si ne-am bucurat sa auzim ca vara aceasta nu doar ca povestea merge mai departe, dar merge si in timp: inca o zi in plus a fost adaugata pentru ca pasagerii sa se bucure de frumusetile Transilvaniei si mai mult. Mai mult, numarul de participanti asteptat s-a dublat! Este dovada ca publicul incepe sa investeasca in servicii personalizate, in experiente si povesti, in lucruri ce le face inima sa bata mai tare si in amintiri de neuitat, stranse intr-o vara, in Transilvania Train.

Primii calatori Transilvania Train s-au urcat la bord vara trecuta in cea mai completa si inedita excursie pe care o poti face in Transilvania, cu patru zile de experiente, povesti si prieteni noi. Se pare ca nu au fost suficiente asa ca, vara aceasta, povestea Transilvania Train se intinde pe parcursul a 5 zile.

Se va calatori cu 30 de km/h, spre viitor. Spre inovatie si servicii turistice de inalta calitate. Spre povesti si oameni care care impartasesc aceleasi valori, chiar daca poate vorbesc limbi diferite. Spre legende, degustari de vinuri si preparate traditionale, concerte de orga si muzica clasica si sunet de fanfara. Spre povesti nemaiauzite despre obiceiuri si oamenii din Transilvania, povestite chiar de ei.
5 zile, 600 de kilometri de calatorie, peste 20 de fortificatii vizitate, 15 workshop-uri traditionale, 1 workshop gastronomic transilvanean, 200 participanti din toate colturile lumii.

Cand? Intre 22 si 26 august, cea mai buna perioada pentru a vizita Transilvania, cu mirosul satelor pline de flori si mancaruri traditionale, care te plimba din poarta in poarta, dupa povesti. Cu seri de vin si talpi goale pe iarba in cetati medievale ce amintesc de vremurile cavalerilor si domnitelor aflate la ananghie.

5 zile de poveste, pardon, de povesti, pentru ca fiecare dintre cele 5 zile are propria ei experienta.

In prima zi, 200 de calatori se vor intalni in Brasov si vor petrece prima seara impreuna la povesti, degustari si dansuri traditionale. Cea de-a 2-a zi va fi una plina si activa, petrecuta in regiunea Haferland, descoperind legende locale si povesti de demult ale bisericilor fortificate din Viscri, Crit, Saschiz si Bunesti. Seara se va incheia pe strazi pitoresti, vizitand singura cetate medievala locuita a Europei, Sighisoara.

Ziua 3 este dedicata mestesugurilor traditionale transilvanene. Participantii vor afla povestea acestora, spusa de artizanii locali si vor incerca ei insisi sa invete diverse indeletniciri cum ar fi mestesugul tiglelor manuale la Apos, cel al caramizilor de teracota la Medias, restaurarea mobilierului de lemn sau prelucrarea fierului, la Biertan, si multe altele. Seara, Alba Iulia isi va primi calatorii asa cum se cuvine sa fie primiti oaspetii de seama in cetate – cu spectacolul schimbului garzii cetatii si cu salve de tun;

In ziua 4 calatorii se vor bucura de o experienta pentru spirit, urmata de una pentru simturi. Biserica Evanghelica din Sebes isi va deschide portile cu un concert de orga cum rar se organizeaza in acest lacas, iar apoi, grupul va lua parte un workshop gastronomic sasesc la care fiecare dintre cei 200 de calatori va invata sa gateasca cel putin un preparat traditional. Ultima seara a calatoriei se va incheia cu o petrecere in cetatea Sibiului

Ziua 5 zi va debuta nostalgic cu un concert de muzica clasica si contemporana din centrul Sibiului, in aer liber, urmat de vizita legendarei cetati a Fagarasului, inainte de intoarcerea in gara Brasovului.

Primul tren turistic al Romaniei va asteapta cu povesti, vinuri bune si prieteni, dar si cu o calatorie de 5 zile, in care sa strangeti amintiri pentru o viata!

Nu uitati sa va rezervati un loc la bord, la www.transilvania-train.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri