Germania a fost, in 2017, pentru al 8-lea an la rand, a doua cea mai populara destinatie de vacanta in Europa. Comparativ cu anul 2016, turismul german si-a triplat cresterea anuala, evolutie datorata cadrului intern stabil si pozitionarii foarte bune a destinatiilor de vacanta germane. Pentru Germania, Romania este una dintre cele mai importante piete-sursa din Europa.

Anul trecut, turistii din Romania au depasit pentru prima data un milion de innoptari in Germania, ceea ce inseamna o crestere cu 18,6% fata de anul 2016. Turistii romani merg in Germania in special pentru a petrece sarbatorile (83,8%), pentru afaceri (33%) si pentru alte scopuri (33%). Vara si iarna sunt anotimpurile in care romanii aleg sa mearga in Germania in vacanta. Acestia prefera excursiile lungi, mai exact, sejururi de 4-7 nopti. Un turist roman cheltuieste, in medie, pe calatorie, 566 de euro. Anul trecut, 39% dintre turistii romani care au venit in Germania au vizitat destinatia pentru prima data.

Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti, a marturisit ca este incantat de faptul ca Germania a ramas pentru al 8-lea an la rand in preferintele turistilor din intreaga lume. Oficialul a adaugat ca Germania atrage o varietate de turisti, unii viziteaza marile orase, altii sunt atrasi de zonele rurale, traditionale, altii sunt pasionati sa petreaca cat mai mult timp in natura, iar Germania nu duce lipsa de peisaje spectaculoase.

La fel ca si Germania, si Romania are o multime de lucruri de aratat. Important este sa stii cum sa le promovezi. Informatia trebuie sa ajunga la cat mai multi oameni

Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei

Oficialul a mai spus ca evenimentul care a pus Germania pe harta turistica a lumii a fost Campionatul Mondial de Fotbal din 2006.

Fanii fotbalului au descoperit Germania. Campionatul de Fotbal din 2006 a lansat tara noastra pe harta turistica. Aveti nevoie de astfel de evenimente prin care sa promovati tara. Romania, ca si Germania, are multe de oferit

Cord Meier-Klodt, ambasadorul

Turismul german a atins rezultate record

Cristian Sallai, director de marketing la Organizatia Germana pentru Turism, a anuntat ca Germania ocupa locul doi in preferintele europenilor, pentru al 8-lea an la rand. Pe primul loc se afla Spania, iar pe locul trei, Franta.

Tijana Djuricic si Cristian Sallai, reprezentantii Organizatiei Germane pentru Turism, alaturi de Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti

In perioada ianuarie – decembrie 2017, Oficiul Federal de Statistica a inregistrat 83,9 milioane de innoptari internationale, cu 3,1 milioane mai multe decat in 2016. Acest lucru corespunde unei cresteri cu 3,6% fata de perioada echivalenta a anului precedent.

"Asa cum era de asteptat, turismul german a avut o evolutie pozitiva si pe parcursul anului 2017. Comparativ cu anul precedent, turismul german si-a triplat cresterea anuala, evolutie datorata in special cadrului intern stabil si pozitionarii excelente a destinatiilor de vacanta germane. Am reusit sa castigam oaspeti din intreaga lume ca destinatie turistica si sa ne consolidam cresterea anuala", a declarat Petra Hedorfer, director executiv al Organizatiei Germane pentru Turism (DZT).

Germania are 300 de restaurante cu stele Michelin. Romania, niciunul

7% dintre turistii straini aleg sa viziteze Germania datorita varietatii si calitatii mancarii, dar si a bauturilor.

"Stilul de gatit cu influente regionale, specialitatile preparate, precum si o gama larga de locuri unde se poate servi mancare delicioasa se numara printre punctele forte ale Germaniei. Prin evidentierea produselor regionale si sezoniere, sprijinim pozitionarea Germaniei drept o destinatie sustenabila de calatorie, dar si promovarea turismului in zonele rurale", a delarat Petra Hedorfer.

Tot mai multi proprietari de restaurante din Germania adauga in meniurile lor produse regionale, sezoniere si retete traditionale. In plus, pietele traditionale de mancare, festivalurile de mancare si evenimentele de tip food truck sunt un element definitoriu in experientele de vacanta ale turistilor.

Turistii se pot bucura atat de gastronomia traditionala in piete si targuri, cat si de gastronomia de top in cele peste 300 de restaurante ce au intre una si 3 stele Michelin.

Si turismul viticol este foarte bine reprezentant in Germania. Peste 500 de experti din 13 regiuni viticole sunt pregatiti sa prezinte turistilor cramele si viile din Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri