Nicolae Demetriade, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, a caracterizat masura de acordare a voucherelor de vacanta drept o "incercare timida de a sprijini mediul de afaceri", pe care insa a laudat-o, fara sa ii aduca multumiri speciale actualului ministru al Turismului, Bogdan Trif.

"A venit momentul sa vorbim despre turism si la modul laudativ, chiar daca este o incercare timida de a sprijini mediul de afaceri, pentru ca aceasta masura de acordare a voucherelor de vacanta este nu doar pentru turisti, ci si pentru mediul de afaceri, hoteluri, restaurante. Este adevarat ca se lucreaza de mult timp la acordarea acestor vouchere, ca s-a taraganat acordarea lor din mai multe motive. Trebuie sa apreciem aceasta masura, fara sa ii aducem laude speciale ministrului Turismului, dar el s-a zbatut mai mult decat altii inaintea lui de a face posibil sa se acorde aceste vouchere", a declarat presedintele ANAT, Nicolae Demetriade.

Oficialul a reamintit si de faptul ca s-a luat in discutie posibilitatea de a transforma voucherele de vacanta intr-un salariu suplimentar, ceea ce nu ar fi fost benefic pentru industria turismului.

Gandita in acest fel, masura nu era benefica pentru turistul care nu isi folosea banii pentru concediu si nici pentru industrie, daca unii luau banii si mergeau cu ei in strainatate. Imi asum ce spun, este singura masura luata de Guvern care reuseste sa faca ceva pentru industria ospitalitatii

Nicolae Demetriade, presedintele ANAT

ANAT: Ne dorim ca turismul sa nu mai fie tratat ca o Cenusareasa

Seful ANAT a precizat ca se fac "pasi timizi" pentru promovarea turismului, insa institutia pe care o conduce incearca, impreuna cu Ministerul Turismului, sa capaciteze politicienii din toate partidele si tot mediul de afaceri, pentru ca "industria ospitalitatii este cea care poate sa genereze bunastare pentru toata lumea, in conditiile in care putem sa o facem la un mod inteligent, nu doar sa facem proiecte care nu ajuta la nimic, sa nu ne folosim banii pentru promovare si nu sa renuntam la reprezentantii din strainatate".

Din partea ANAT vom face toate demersurile ca sa se inteleaga ca ne dorim ca turismul sa nu mai fie tratat ca o Cenusareasa. Daca in toate industriile, care au fost doar consumatoare s-au investiti suficienti bani, mai mult decat trebuia, si fara rezultate care sa fie palpabile, in turism nu s-a facut acest lucru. Sarcina a cazut pe umerii investitorilor, care au incercat sa dezvolte aceasta ramura. Mediul de afaceri este pentru continuarea acestei politici de acordare a voucherelor de vacanta, ca este in beneficiul si al turistului si al industriei

Nicolae Demetriade, presedintele ANAT

Toate ministerele ar trebui sa se asigure ca nu se va ajunge cu distribuirea voucherelor pana in toamna, a mai spus oficialul, cand nu va mai fi timp pentru folosirea lor. "Trebuie facuta o presiune si noi o vom face, chiar si asupra Ministerului Turismului pentru distribuirea voucherelor de vacanta", a conchis seful ANAT.

Citeste si: A inceput distribuirea voucherelor de vacanta. Amenzi drastice pentru cei care le vand

Sursa foto: Agerpers / Simion Mechno

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri