Circa 20% dintre turistii care pleaca in vacanta de vara intr-o statiune de litoral din strainatate isi aleg pe ultima suta de metri pachetul turistic pentru a beneficia de ofertele last minute, potrivit unui studiu al agentiei Christian Tour. In aceasta perioada, cele mai multe oferte last minute sunt disponibile pentru destinatiile din Grecia.

Majoritatea turistilor care aleg serviciile unei agentii pentru a-si petrece concediul de vara intr-o destinatie de litoral precum Grecia, Turcia, Spania, Egipt sau Bulgaria isi programeaza calatoria cu cateva luni inainte, in primul rand pentru a beneficia de conditiile de plata ale programului Early Booking. In acest caz, se aplica reduceri de pana la 45%, iar suma poate fi achitata in rate.

La polul opus, exista o alta categorie de turisti al caror stil de viata le permite sa se pregateasca de plecarea intr-o vacanta in doar cateva zile si care sunt amatori de oferte Last Minute. Angajatii care nu au un program fix, precum si seniorii si studentii sunt cei mai receptivi la astfel de oferte.

“Principalul avantaj al vacantelor prinse pe ultima suta de metri este legat de pret, care poate fi mai mic cu pana la 45% decat in momentul afisarii ofertei initiale. De multe ori, pretul poate rivaliza cu o oferta "early booking", doar ca in ceea ce priveste oferta "last minute" turistul trebuie sa accepte conditiile de transport si cazare oferite in acel moment de agentie", a declarat Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour.

Oferte last minute in Grecia

In aceasta perioada, cele mai multe oferte last minute sunt disponibile pentru destinatiile din Grecia. De exemplu, un pachet in Insula Corfu, care include zbor charter cu plecare din Bucuresti pe data de 3 iulie si cazare 7 nopti cu demipensiune la un hotel de trei stele costa 349 de euro de persoana, pret cu 25% mai mic decat tariful initial. Pe insula Creta, in zona Heraklion, o persoana poate plati cu 20% mai putin pentru un pachet all inclusive intr-un hotel de trei stele si transport cu charter avion, suma fiind de 399 de euro de persoana. Cei care prind ofertele last minute in Lefkada pot beneficia de o reducere de 45%; astfel, un pachet care include zbor charter din Bucuresti si 7 nopti de cazare la un studio costa 219 euro de persoana. Catre Santorini ori Rhodos, unele dintre cele mai frumoase destinatii elene, turistii pot zbura fara sa plateasca taxele de aeroport.

In sezonul estival 2018, Christian Tour opereaza 40 de avioane charter pe saptamana catre destinatii populare din Grecia (Creta – Heraklion si Chania, Santorini, Zakynthos, Corfu, Lefkada, Rhodos), Turcia (Antalya, Bodrum, Kusadasi), Spania (Mallorca, Tenerife, Gran Canaria) si Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh), cu plecare de pe principalele aeroporturi din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Arad si Iasi. Una dintre noutatile sezonului este introducerea pachetelor Premium; turistii care achita 25 de euro pe sens isi pot selecta unul din locurile aflate pe primele cinci randuri ale avionului si primesc catering cald la bord.

Pe langa charterele cu avionul, turistii pot calatori si cu charterele cu autocarul in destinatii din Grecia (Corfu, Zakynthos, Thassos, Paralia Katerini, Evia, Parga, Hakidiki, Lefkada, Olympic Beach) si Bulgaria (Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri