Sindicatele care reprezinta personalul navigant al Ryanair din Spania, Portugalia si Belgia au anuntat joi declansarea unei greve de doua zile la sfarsitul lunii iulie si au avertizat ca ar putea urma noi miscari de protest daca cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa nu va face concesii in privinta conditiilor de lucru, transmite Reuters.

In Italia, personalul navigant va fi in greva in ziua de 25 iulie, in timp ce angajatii din Spania, Portugalia si Belgia vor protesta in perioada 25-26 iulie, au anuntat sindicatele CNE/LBC (Belgia), SITCPLA si USO (Spania), SNPVAC (Portugalia) si Ultrasporti (Italia). Acestea sustin ca si pilotii Ryanair din alte tari ar putea lua parte la miscarile de protest coordonate, scrie Agerpres.

Marti, pilotii irlandezi ai Ryanair au anuntat ca vor face greva in 12 iulie deoarece operatorul aerian nu le-a imbunatatit suficient conditiile de munca. Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat o lista cu 34 de cereri, solicitand salarii decente, imbunatatirea platii concediilor de boala si contracte de munca pe baza tarii de origine si a legislatiei irlandeze. Lista a fost semnata de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

In decembrie, Ryanair a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria de 32 de ani a companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european. In urma discutiilor, pilotii Ryanair din Portugalia, Irlanda si Italia renuntasera la miscarile de protest programate inainte de Craciun, dar pilotii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova.

Citeste si:
Criza la Ryanair: greva pilotilor, concedieri masive, zboruri anulate
Ryanair anunta concedieri....

Sursa foto: katatonia82 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Ryanair anuleaza 190 de zboruri