In prima jumatate a anului 2018, Vola.ro a inregistrat o cifra de afaceri de 4,2 milioane de euro, in crestere cu 18,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru 2018, compania estimeaza o cifra de afaceri de 8,6 milioane de euro si un volum al tranzactiilor intermediate de 80 milioane de euro (compania inregistreaza pe cifra de afaceri doar comisioanele tranzactiilor intermediate).

"Am avut unul din cele mai bune semestre din istoria companiei, punctand recorduri de vanzari si o crestere care a accelerat in lunile recente. Avem in momentul acesta cea mai completa tehnologie de cautare de bilete de avion, o platforma de rezervari robusta si un serviciu de relatii cu clientii in care continuam sa investim. In contextul investitiilor in marketing si tehnologie, dar si al insolventei sau iesirii de pe piata a unor competitori (Paravion, Tripsta) suntem intr-o continua consolidare a cotei de piata si, in 2018, estimam o crestere de peste 30%. Pentru finalul anului, pregatim un produs unic pe piata biletelor de avion care se potriveste perfect cu misiunea Vola.ro: sa simplificam procesul achizitiei de servicii turistice prin inovatii tehnologice”, a declarat Daniel Truica, CEO si unul dintre fondatorii Vola.ro.

Crestere accelerata pentru Vola.ro in mai si iunie

Luna mai a adus un avans de 21,3% fata de aceeasi perioada a anului anterior, iar luna iunie a adus un avans de 32% fata de anul trecut. De altfel, in luna mai 2018, Vola.ro a inregistrat peste 32.000 bilete de avion vandute, fiind pentru prima data cand s-a depasit pragul lunar de 30.000 de bilete.

Pana la finalul anului 2018, Vola.ro estimeaza ca va avea o crestere de peste 30% fata de 2017, iar la un volum de tranzactii intermediate de peste 80 de milioane de euro va fi cea mai mare companie de travel din Romania.

Peste 170.000 de bilete de avion vandute in primele 6 luni ale anului

Anul 2018 se arata promitator pentru calatoriile romanilor, numai pe Vola.ro inregistrandu-se peste 170.000 de bilete de avion vandute. Cel mai ieftin bilet de avion a costat doar 6 euro de persoana iar destinatia calatoriei a fost Bruxelles. Cel mai scump bilet de avion in prima jumatate a anului a costat aproape 6000 de euro si a avut ca destinatie Washington. Rezervarea cea mai scumpa a costat aproape 10.000 euro si a inclus 4 bilete de avion cu destinatia finala Toronto.

Cea mai solicitata destinatie pentru biletele de avion cumparate pe Vola.ro in prima jumatate a anului ramane Bucuresti, urmata de Londra, Cluj, Iasi, Milano, Roma, Bruxelles si Paris. O crestere dinamica au inregistrat destinatiile Israel, Cipru, dar si Canada. Pretul mediu pentru biletele interne a fost de 94 euro si pentru biletele externe a fost de 160 euro.

„Prezenta companiilor low cost si cresterea numarului de zboruri au generat o efervescenta pe principalele aeroporturi din Romania. In ceea ce priveste vacantele estivale, romanii sunt in cautarea unor noi destinatii pe langa cele deja consacrate. Noile optiuni care au reiesit din statisticile noastre sunt Israel – Tel Aviv si Cipru”, a declarat Claudia Tocila, Marketing Manager Vola.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri