Cascada Cailor, considerata a fi cea mai inalta cascada din Romania (90m), a devenit in ultima perioada foarte cautata de turistii interesati de peisaje montane. Zeci de video-uri cu mii de vizualizari postate de turistii care au vizitat Cascada Cailor se gasesc pe YouTube.

Cascada Cailor este situata in apropiere de statiunea turistica Borsa, in nord-estul Muntilor Rodnei. Aici apa se aduna intr-un circ glaciar si se scurge in mai multe trepte peste un abrupt calcaros numit “Podul Cailor”, rezultand cea mai mare cascada din Romania.

Cascada se afla la altitudinea de 1.300 metri, iar caderea de apa este de 90 metri. Aceasta este accesibila din mai multe directii, dinspre Borsa-Complex cu telescaunul (de la capatul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor in circa 15 minute) sau pe jos, dar si dinspre zonele mai inalte ale Muntilor Rodnei.

Turistii care vor sa viziteze acest loc minunat ar trebui sa fie dotati cu un minim de echipament montan: bocanci si pelerina de ploaie.

Ajuns la baza cascadei, poti vizita si canionul Cailor, unde poti vedea o peisaj frumos cu muntii Maramuresului.

Cascada Cailor are propria legenda

Cascada Cailor din Muntii Rodnei dispune de propria ei legenda. Se spune ca Muntele Piatra Rea a reprezentat dintotdeauna locul preferat al celor ce locuiesc in zona pentru a-si tine hergheliile de cai din primavara pana in toamna.

Legenda spune ca aceste herghelii de cai erau des atacate de ursi. Ca sa prinda caii, ursii incolteau bietele animale deasupra prapastiei de laga ceea ce in zilele noastre se numeste Cascada Cailor. Prinsi in capcana, caii nu mai aveau nicio sansa, iar din lacrimile pastorilor s-a format cascada. De atunci, localnicii au numit aceasta cascada ca fiind a cailor. Insa, nu doar cascada poarta acest nume, ci intreaga zona: Muntele Cailor, Zanoaga Cailor, Podul Cailor si Izvorul Cailor.

Aici vuietul apei se transforma intr-o adevarata simfonie, iar peisajul in ansamblu este spectaculos. Acest loc te va ajuta sa iei o pauza de la rutina zilnica si sa-ti dai un reset de la munca.

Casdaca Cailor, 29 iulie 2018

Sursa foto: Shutterstock / Iulius Agency

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri