Guvernul din Moldova a anuntat ca operatorul aerian national Air Moldova este in curs de vanzare pentru pretul de 2,9 milioane de dolari. Orice contract de achizitie ar include, de asemenea, datoriile companiei aeriene de aproximativ 72 de milioane de dolari.

Cu un capital social de 300 milioane de lei (17,9 milioane de dolari), activele companiei aeriene includ o flota de trei Embraer ERJ190, doua aeronave Airbus A319 si doua avioane A320. Patru dintre acestea sunt in leasing operational.

Planurile sale pentru acest an includ livrarea a una sau doua aeronave suplimentare si cresterea traficului cu 10-15%.

Prin vanzarea companiei aeriene, guvernul spera sa atraga fonduri private in scopul "modernizarii flotei, imbunatatirii serviciilor, extinderii capacitatii de transport si cresterii numarului de pasageri", se arata in declaratie, potrivit rusaviainsider.com.

Piata din Republica Moldova relativ mica si sensibila la preturi a fost dominata de operatori low-cost, precum WizzAir si FlyOne.

Anul trecut, Air Moldova a transportat 45% din pasagerii care au calatorit spre Chisinau, adica 1,13 milioane de pasageri.

In 2014, Air Moldova a introdus curse zilnice gratuite cu autocarul din Iasi la Chisinau, durata calatoriei fiind de 3 ore, in speranta ca va atrage pasageri si din Romania. Cursele de Paris porneau de la 49 euro/ sens, Barcelona, de la 89 euro/ sens, Londra, Frankfurt sau Istanbul de la –79 euro/ sens. Destinatiile din Italia, Roma, Venetia, Verona sau Milano, costau de la 59 euro/ sens.

Air Moldova a fost fondata in 1993 in Republica Moldova. Compania opereaza curse aeriene catre 23 de destinatii.

Sursa foto: By Markus Schmal / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri