Urmeaza inca o mini-vacanta pentru romanii care lucreaza la stat. Bugetarii vor avea liber in perioada 15 august - 19 august, dupa ce Guvernul a adoptat o hotarare ca zilele de 16 si 17 august sa fie zile nelucratoare in sistemul public. Pe langa acestia, si o parte din angajatii din sectorul privat beneficiaza de zilele libere suplimentare.

Pentru aproximativ jumatate dintre romanii care vor petrece cele cinci zile libere intr-o destinatie interna sau din afara tarii, acesta este al doilea concediu al verii, potrivit datelor furnizate de agentia de turism Christian Tour. Cele mai cautate destinatii in aceasta perioada sunt litoralul romanesc, Delta Dunarii, statiunile balneo si cele montane, dar si litoralul bulgaresc, insulele grecesti si Egiptul.

“Litoralul romanesc este prima optiune pentru minivacanta de Sfanta Maria, aceasta si datorita evenimentelor organizate la malul marii pe data de 15 august, cand se sarbatoreste Ziua Marinei. Statiunile de la Marea Neagra sunt atat de solicitate in aceasta perioada, incat orice camera libera care apare este rezervata in cel mult doua minute. Este motivul pentru care hotelurile din statiunile de la Marea Neagra vor fi pline in mini-vacanta de cinci zile”, a declarat Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour.

Delta Dunarii, grad de ocupare de 100%

Pe locul al doilea in topul cautarilor este Delta Dunarii, unde, de asemenea, gradul de ocupare se apropie de 100%. Pe zona de turism intern, castiga foarte mult teren statiunile balneare, care sunt cautate in aceasta perioada pentru relaxare si mai putin pentru tratament. La fel de cautate sunt si statiunile montane si zonele agroturistice.

Tot litoralul reprezinta prima optiune a turistilor romani si cand vine vorba despre destinatii externe. Astfel, Bulgaria, insulele grecesti si statiunile din Egipt sunt in topul cautarilor pentru minivacanta de Sfanta Maria. In Bulgaria, sunt alese hotelurile de 4 si 5 stele cu all inclusive din statiunile Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, unde pretul pentru o noapte porneste de la 28 de euro de persoana si ajunge la 75 de euro de persoana.

Grecia, tarife care pornesc de la 133 euro/persoana - 7 nopti de cazare

Grecia este, de asemenea, extrem de solicitata in aceasta perioada, iar multi turisti profita de ofertele Last Minute pentru a pleca in mini-vacanta. In ceea ce priveste tarifele, acestea pornesc de la 133 de euro de persoana, suma care asigura 7 nopti de cazare fara mic dejun la o vila in Parga.

"Egiptul este o alta destinatie foarte cautata, de aceea Christian Tour a decis sa introduca inca un zbor saptamanal de pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti catre aceasta tara. Astfel, agentia de turism opereaza in prezent trei zboruri de pe Otopeni: doua catre Hurghada si unul catre Sharm-el-Sheikh", a adaugat Raluca Hatmanu.

A crescut si interesul turistilor pentru circuite culturale, Istanbul fiind cea mai solicitata destinatie. De asemenea, in mini-vacanta de la sfarsitul acestei saptamani, multi romani vor calatori in circuite in Tarile Scandinave, Italia, Cappadocia (Turcia), Croatia sau Austria.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri