Pentru multi dintre noi, luna septembrie este semnalul ca sezonul estival se apropie de final, vacanta de vara a trecut si raman doar amintirile si nostalgia pentru toate locurile frumoase pe care le-am vizitat alaturi de familie si prieteni. Insa doar pentru ca toamna incepe sa isi intre in drepturi, nu inseamna ca nu ne mai putem gandi la concediu. Din contra, unele destinatii sunt mult mai atragatoare in septembrie.

Cum ne tratam dorul de vacanta? Cu o alta vacanta, desigur! Iar luna septembrie este excelenta pentru (inca) un concediu la mare. Nu doar ca locurile sunt mai putin aglomerate ca in timpul verii, temperaturile sunt placute si mult mai usor de suportat, dar si tarifele pachetelor turistice incep sa scada.

Iata cateva destinatii de vacanta in care poti face plaja la inceputul toamnei, care nu sunt nici foarte departe de casa.

Cipru

Plaja Cipru

Foto: Shutterstock.com

In Cipru, in luna septembrie, temperatura maxima este de 33 de grade Celsius, ceea ce inseamna o vreme pe cinste pentru iubitorii de plaja si mare. Turistii pot practica sporturi nautice, pot face scufundari sau pot face drumetii in spectaculosii Munti Troodos.

Citeste si: Cele mai frumoase plaje, mai putin cunoscute de turisti

Andaluzia, Spania

Plaja Spania

Foto: Shutterstock.com

In Andaluzia, zilele tomnatice sunt calduroase, deseori temperaturile depasind 30 de grade Celsius. Este o perioada potrivita pentru inca o portie de soare, dar si pentru plimbari lungi prin locurile incarcate de istorie. Pe langa plajele superbe, turistii pot vizita principalele orase din frumoasa regiune spaniola: Sevilla, Granada si Alhambra, Costa del Sol, Gibraltar.

Malta

Plaja Malta

Foto: Shutterstock.com

In septembrie, temperaturile ajung la 25-26 de grade Celsius. Malta este o tara pentru toate gusturile: atat pentru turistii pasionati de istorie, dar si pentru iubitorii de soare si mare. Chiar daca Malta nu are foarte multe plaje, cele existe ofera turistilor tot confortul de care au nevoie. In plus, aproape toate hotelurile au piscine cu vedere catre peisaje spectaculoase.

Dubrovnik, Croatia

La mare in Croatia

Foto: Shutterstock.com

Temperatura medie la inceputul tomnei este de circa 25 de grade Celsius. Dubrovnik este un oras extrem de aglomerat in timpul verii, insa incepand cu luna septembrie peisajul se schimba radical. Plajele si strazile sunt mult mai libere, atmosfera din oras este mult mai linistita, relaxanta, umiditatea din aer incepe sa scada, apa marii este calda, perfecta pentru cei care practica sporturi acvatice. Daca ajungi in Dubrovnik la inceputul toamnei, merita sa faceti o plimbare cu feribotul pentru a admira peisajele spectaculoase din zona.

Kas, Turcia

Turcia

Foto: Shutterstock.com

In Turcia, temperaturile sunt greu de suportat in timpul verii. Incepand cu luna septembrie, vremea devine insa mai usor de suportat, media ajungand undeva la 29 de grade Celsius. Inca insorita, dar nu la fel de fierbinte, toamna este momentul perfect pentru a vizita Kas, un sat de pescari, linistit, situat in provincia Antalya. Localnicii spun ca cea mai buna perioada pentru a face scufundari este dupa prima ploaie de toamna (intre finalul lui septembrie si inceputul lui octombrie). Atunci, turistii vor avea ocazia sa vada o varietate de pesti si alte organisme marine.

Citeste si: Plaje in Grecia in care nu te-ai fi gandit sa mergi

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri