Ryanair nu va mai permite pasagerilor sa ia in avion genti mici, gratuit, urmand sa introduca de asemenea taxa pentru cele de 10 kg, incepand cu noiembrie, scrie TheGuardian.

Linia aeriana spune ca motivul pentru aceasta modificare este acela ca la incarcarea bagajelor de mici dimensiuni la cala se produc intarzieri. De asemenea, lockerele superioare nu sunt aproape niciodata folosite la capacitate maxima, clientii liniei aeriene adaptandu-si bagajele pentru a evita taxe suplimentare.

Pasagerii vor mai avea in continuare voie sa aduca cu ei un bagaj de mici dimensiuni, care sa se potriveasca in spatiul de sub scaunul din fata, gratuit. Un numar limitat de pasageri care au priority boarding (care costa suplimentar) vor putea in continuare sa isi ia un bagaj mic, de mana, suplimentar.

Taxa pentru bagajele de sub 10 kg, de cala, va fi de 8 lire, in Marea Britanie, urmand, cel mai probabil, sa fie “tradusa” si in Romania.

Linia aeriana sustine ca majoritatea pasagerilor nu va fi afectata de modificari, intrucat 30% dintre ei deja cumpara priority boarding, iar restul de 30% oricum deja calatoresc doar cu un bagaj de mici dimensiuni.

Citeste si:
Un avion Ryanair pe ruta Bucuresti - Londra s-a umplut de fum
Un avion Ryanair pe ruta...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zbor intarziat sau anulat? Pasi pentru obtinerea despagubirilor
Setari Cookie-uri