Sfarsitul verii se apropie si, in vreme ce 65% dintre romanii care au planuit anul acesta o vacanta la plaja isi impacheteaza prosoapele si costumele de baie, 35% iau in calcul posibilitatea unui city break pana la urmatorul concediu, scrie momondo.ro.

Pentru ca, de cele mai multe ori, calatorii obisnuiesc sa se indrepte catre cele mai populare destinatii, echipa momondo.ro a selectat orase europene trecute cu vederea de turisti. Alegerea acestor destinatii poate duce la economii de pana la 34%.

"In mod firesc, cele mai populare orase sunt si cele mai scumpe, iar sentimentul ca platesti mai mult decat primesti, impreuna cu inghesuiala permanenta printre ceilalti turisti pot fi intr-adevar inconfortabile”, a spus Mircea Giurca, reprezentantul momondo in Romania. "Descoperirea destinatiilor mai putin stiute inca este un prim pas pentru romani in a-si crea propria calatorie, a trai experiente noi si de a face economii", a completat acesta.

Napoli, Leipzig si Sevilla, in loc de Roma, Berlin si Barcelona

Napoli, Sevilla si Leipzig sunt destinatii de city break cu oferte cel putin la fel de bogate ca si capitalele foarte cunoscute, potrivit datelor momondo.ro. In Napoli, celebra bucatarie italiana are propriile retete locale, cu nimic mai prejos decat cea din Roma, aflandu-se, in plus, la malul Mediteranei si in apropierea muntelui Vezuviu.

Orasul german Leipzig ofera o cultura muzicala ce o rivalizeaza pe cea din Berlin, in vreme ce in insorita Sevilla economiile pentru o noapte pe o camera dubla intr-un hotel de 3-4 stele pot ajunge pana la 30%, comparativ cu Barcelona.

In locul Lisabonei, calatorii curiosi ar putea alege Evora, un „oras-muzeu”, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si un amestec fascinant de vechi si nou. Pentru experiente artistice si o viata de noapte vibranta, in spatii cu un stil propriu, Bristol este orasul englezesc mai putin cunoscut de catre calatorii de altfel obisnuiti cu zborurile catre Londra.

Majoritatea celor care isi planuiesc vacanta pe o insula greceasca opteaza pentru Chania, cel de-al doilea cel mai mare oras al insulei Creta, si tind sa scape din vedere fermecatorul Rethymno, aflat pe aceeasi insula. Influentele venetiene, otomane si portul pitoresc raman la fel de prezente in ambele orase, dar Rethymno castiga teren prin strazile mai libere si atmosfera mai relaxata.

Destinatii pentru turistii care cauta experiente noi

La capitolul cazare, si nu numai, Paris este un oras scump, iar calatorii aflati in cautarea unei alternative mai convenabile bugetului pot alege Nantes, capitala plina de viata a Bretaniei. In vreme ce o camera la un hotel de 3-4 stele in Paris costa, in medie, 114 euro, in Nantes pretul ajunge la 78 de euro, economisind astfel pana la 32%.

Trogir este orasul medieval al Croatiei si o alternativa la Dubrovnik. Aflat pe o mica insula in apropiere de Split, Trogir este strabatut de strazi de marmura si ascunde un bulevard la malul marii. Cand vine vorba de Istanbul, de altfel capitala plina de istorie, arome si culori, cozile din fata obiectivelor sale istorice pot fi uneori coplesitoare. In schimb, orasul Izmir este treilea cel mai mare oras al Turciei, cu o istorie de 5.000 de ani si, implicit, mai putin aglomerat si cu oferte de cazare de pana la 11% mai ieftine.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri