Ministerul Turismului si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania lucreaza impreuna pentru ca trecerea la noul sistem de garantare sa nu afecteze mediul de afaceri din turism, dar sa asigure protectia integrala a turistilor romani.

"Am pus mereu pret pe consultarea mediului de afaceri din turism pentru ca toate schimbarile legislative trebuie facute in concordanta cu nevoile pietei. Totodata, trebuie sa subliniez faptul ca principala grija a Ministerului a fost protejarea turistilor romani. In acelasi timp, trebuie ca aceste schimbari legislative sa nu afecteze dezvoltarea economica din acest domeniu. Doar prin intermediul acestor consultari vom reusi sa ne coordonam actiunile cu ANAT astfel incat agentiile sa nu fie afectate de noile modificari. Solutia a stat si sta in dialogul cu industria din turismul romanesc. Tocmai de aceea i-am asezat la masa atat pe reprezentatii agentiilor de turism, cat si pe asiguratori, brokeri si reprezentanti ai bancilor. Mandatul meu va fi permanent axat pe transparenta si dialog", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

ANAT sustine faptul ca dialogul dintre mediul privat si autoritati este singura posibilitate pentru ca lucrurile sa functioneze.

"Analizam impreuna cu Ministerul Turismului orice posibilitate de utilizare a instrumentelor de garantare prevazute in legislatia aprobata recent. Am convingerea ca dialogul permanent dintre ANAT si Ministerul Turismului va duce la aparitia unor sisteme de garantare functionale si accesibile agentiilor de turism, care sa vina in avantajul turistilor. Sunt increzator ca pana la finalul anului venim cu solutii bune pentru piata agentiilor de turism. ANAT a solicitat permanent schimbarea modului in care sunt asigurate pachetele de calatorie, limita de 50.000 de dolari facand imposibila despagubirea turistilor afectati de insolventa unei agentii. Noi suntem primii care ne dorim rezolvarea corecta a problemei asigurarilor si garantarii rambursarii banilor platiti de turisti. Speram sa demonstram ca ANAT este o asociatie credibila, pregatita sa raspunda modificarilor legislative care urmeaza”, a declarat Nicolae Demetriade, presedinte ANAT.

Romania a fost in pericol de a intra in procedura de infringement din cauza neimplementarii a doua directive europene care vizau garantarea pachetelor turistice. Adoptarea Ordonantei de Guvern nr. 2/2018 a eliminat riscul ca Romania sa fie amendata drastic din cauza nerespectarii legislatiei europene.

Sursa foto: Agerpers / Simion Mechno

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri