Ministerul Turismului a stabilit, in concordanta cu planul de actiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe masuri pentru imbunatatirea activitatii sectorului de turism din Romania.

Printre aceste masuri se numara aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea, activitatile sportive, recreative si distractive. Turismul va avea cea mai mica cota a TVA dintre toate sectoarele economice.

De asemenea, o alta masura care vine in intampinarea stimularii turismului din Romania, dar si cu efecte asupra sanatatii populatiei, va fi deblocarea turismul balnear prin redevente zero pentru apa geotermala si apa minerala natural utilizata pentru consumul populatiei la buvetele publice. In plus, autoritatile locale si societatile comerciale vor putea accesa bani din fondul de investitii, banii destinati special dezvoltarii si modernizarii statiunilor balneare.

Citeste si: Sapte localitati cu potential turistic ridicat, pe lista zonelor cu prioritate la investitii

Investitii de un miliard de euro in statiunile balneare

Estimarea Guvernului pentru dezvoltarea turismului balnear prevede investitii de minim un miliard de euro prin proiecte in urmatorii 10 ani. "Sectorul turistic balnear avea nevoie urgent de aceste masuri in contextul in care o treime dintre izvoarele termale si minerale ale Europei sunt in tara noastra", transmite Ministerul Turismului.

Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de functionare a serviciilor in domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea Romaniei ca destinatie turistica si cresterea numarului de turisti autohtoni si straini. Un prim pas, in acest sens a fost facut prin memorandumul de descentralizare in sectorul de turism, care a fost deja adoptat de Guvern , astfel autoritatile locale urmeaza sa preia o parte dintre atributiile ministerului.

Citeste si: Voucherele de vacanta se vor acorda si anul viitor

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri