Nu mai surprinde niciun calator faptul ca bilete de avion cumparate in timpul sarbatorilor de iarna sunt mult mai scumpe decat in oricare alta perioada a anului. Companiile aeriene profita de faptul ca atat de multi oameni calatoresc la familiile lor, alaturi de care sa petreaca Craciunul sau Anul Nou, incat uneori cresc preturile biletele nefustificat de mult.

Perioada sarbatorilor de iarna este o piatra de incercare pentru multi oameni. Economiile din ultimele luni se duc pe cadouri, alimente pentru mesele festive in familie, asa ca biletele de avion dublate sau triplate sunt ultimul lucru de care au nevoie cei care trebuie sa calatoreasca in aceasta perioada a anului. Din fericire pentru ei, exista modalitati la indemana pentru a economisi bani. Trebuie doar sa invete cateva trucuri, cum ar fi sa stie care este cea mai buna perioada in care sa isi cumpere biletele de avion.

Daca esti dintre cei care urmeaza sa calatoreasca cu avionul in preajma Craciunului, cea mai buna perioada in care sa cumperi bilet este intre 8 octombrie si 19 noiembrie, potrivit Skyscanner, citat de bustle.com. Vei economisi cativa zeci de lei, nu e o suma importanta, insa conteaza atunci cand biletul costa cateva sute de euro.

In cazul in care iti este imposibil sa cumperi biletul de avion inainte de 19 noiembrie, poti trece la planul B. Trebuie doar sa faci o mica documentare. Daca tii neaparat sa calatoresti cu o anumita companie, intr-o anumita zi, la o anumita ora, iti va fi aproape imposibil sa gasesti un tarif bun. Incearca sa fii flexibil si sa te uiti la ofertele tuturor companiilor si sa iti ajustezi agenda in functie de zborurile disponibile. Vei avea sanse mai mari sa gasesti un bilet accesibil.

Zboruri ieftine de Craciun si Revelion

Cei care isi fac planuri pentru o vacanta mai lunga cu ocazia sarbatorilor de Craciun pot lua in calcul perioada 18 - 28 decembrie. Zborurile in aceasta perioada sunt cele mai ieftine, potrivit datelor furnizate de CheapAir. Pasagerii care aleg sa zboare intre 18 si 28 decembrie economisesc in jur de 67 de euro pe bilet.

Zborurile programate in ajunul Anului Nou si pe data de 3 ianuarie sunt, de asemenea, foarte ieftine. Pentru fiecare bilet, calatorii vor face o economie, in medie, de circa 53 de euro.

O alta recomandare vine din partea Priceline. Nu va cumparati biletele de avion imediat dupa sarbatori si fiti flexibili atunci cand alegeri ora. Cele mai ieftine zboruri sunt intre orele 5 a.m. si 7 a.m. si, uneori, dupa ora 8 a.m.

"Sfatul meu pentru calatori este sa isi cumpere biletele de avion cu cel putin 21 de zile inainte de data plecarii. Pretul biletelor incepe sa creasca in ultima saptamana inainte de decolare. Le spun mereu oamenilor ca atunci cand gasesc un bilet la un pret rezonabil sa il cumpere si sa nu mai stea pe ganduri, pentru ca pot rata o oferta foarte buna", a declarat Lemarchand-Wood, reprezentantul Priceline.com.

Asadar, daca vrei sa calatoresti cu avionul in perioada sarbatorilor de iarna si vrei sa gasesti cele mai bune preturi la bilete, cel mai bine este sa incepi sa cauti de acum!

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri