Cea mai inalta statuie din lume, de 188 de metri, a fost inaugurata, recent, in India, de premierul Narendra Modi, dar a starnit deja controverse, din cauza pretului de productie, de 370,7 milioane de euro, dar si a impactului asupra mediului, potrivit The Telegraph, citat de Mediafax.

De doua ori mai mare decat statuia Libertatii din New York, inclusiv cu piedestal, structura il infatiseaza pe Sardar Vallabhbhai Patel, cunoscut si drept „omul de fier al Indiei“, imbracat intr-un dhoti traditional si cu un sal pe umeri.

Constructia acestui monument a provocat insa nemultumire in randul comunitatilor locale, care au denuntat atat costul, cat si impactul asupra mediului. De altfel, membri ai acestor comunitati au amenintat ca vor perturba inaugurarea prin manifestatii, noteaza News.ro. Grea de 100.000 de tone, fabricata in parte in China, statuia lui Patel a necesitat patru ani de lucrari si 3.000 de muncitori. Pana acum, cea mai inalta statuie din lume a fost cea a lui Buddha din Templul Izvorului, in centrul Chinei, care masoara 128 de metri, potrivit Guinness Book, fata de 157 cat are statuia lui Patel (cifre care nu iau in calcul piedestalul).

Statuia este prevazuta sa reziste la viteze ale vantului de 60 de metri pe secunda, la vibratii si cutremure, noteaza Xinhua.

La evenimentul de inaugurare, la care a participat premierul indian, avioane militare au “inundat” statuia cu flori. Evenimentul a fost vazut de multi ca o lansare neoficiala a noii campanii electorale a lui Modi. Multi au criticat pretul exorbitant al monumentului, de aproximativ 370,7 milioane de euro. Iar autoritatile din cele 22 de sate din jurul zonei in care se afla statuia i-au trimis o scrisoare deschisa lui Modi in care criticau impactul acesteia asupra mediului.

Citeste si:
A copilarit in India fara acces la un computer. Acum e CEO-ul Google
Povestea lui Sundar Pichai: a...
Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zentiva a achizitionat o fabrica de medicamente in India