Targul de Craciun din Bucuresti, deschis in Piata Constitutiei, poate fi vizitat pana a doua zi de Craciun. Organizatorii au pregatit o serie de concerte si spectacole, un targ traditional cu decoratiuni si produse de sezon si o zona gastronomica unde pot degusta preparate romanesti. Alte atractii la targ sunt un patinoar in aer liber, un carusel pentru copii, o scena cu figurine care reda nasterea lui Isus, Casa lui Mos Craciun, ateliere creative, dar si spectacole de magie.

Targul de Craciun al Capitalei va putea fi vizitat pana pe 26 decembrie, intre orele 10.00 - 22.00. Accesul la toate activitatile din cadrul evenimentului va fi gratuit.

Bucurestenii si turistii vor fi intampinati cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sarbatorilor de iarna, jucarii, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de ingrijire, pana la produse si preparate realizate dupa retete traditionale romanesti: prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, poale-n brau, placinte, sarmale, mamaliga, carnati, muraturi, vin fiert, zacusca, branzeturi.

Arta populara romaneasca va putea fi descoperita la Targul de Craciun prin intermediul demonstratiilor sustinute de cei mai priceputi mestesugari si artisti plastici din Romania, care vor impartasi din secretele prelucrarii sticlei, lemnului sau realizarii decoratiunilor personalizate de Craciun.

Pe scena Targului de Craciun din Bucuresti sunt programate o serie de concerte: Loredana & Banda Agurida, Andra, Monica Anghel, Luminita Anghel, Paula Seling, Nico, Andreea Banica, Marcel Pavel, Phoenix, Vunk, Bere Gratis, Directia 5, Vita de Vie, Tolouse Lautrec, byron, Voltaj, Proconsul, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Fuego, Damian Draghici & Friends, Bosquito, Ovidiu Komornyik, Cargo, Corul de copii Radio, Mioara Velicu, Irina Loghin, Grigore Lese, Gheorghe Turda si multi altii.

Casa Mosului va fi si in acest an pregatita de sarbatoare. Aici este locul unde, pana la sosirea lui Mos Craciun, cei mici vor putea face cunostinta cu cateva dintre ajutoarele lui, ii vor putea lasa scrisori sau vor putea participa gratuit la ateliere creative sau spectacole de magie. Mosul si-a anuntat sosirea pentru data de 14 decembrie si ii va astepta pe copii sa il viziteze in fiecare zi, pana pe 24 decembrie, intre orele 11.00 - 13.00 si 17.00 - 22.00.

La intrare in Casa Mosului va fi amplasat cufarul campaniei "Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!", pentru toti cei care vor sa ofere o bucurie copiilor defavorizati. Campania umanitara este sustinuta anual de Mos Craciun, care ii incurajeaza pe vizitatori sa doneze carti si jucarii si sa incheie anul 2018 cu o fapta buna.

Pana pe 26 decembrie, in intervalul orar 10.00 - 22.00, cei mici se vor putea bucura, gratuit, de plimbari in carusel. Patinoarul va fi cu intrare libera, fiind deschis zilnic pentru intreaga familie.

Targ de Craciun in Parcul Obor

Targul de Craciun "Vine Mosu' in Obor" este deschis pana duminica, 9 decembrie, in fata Primariei Sectorului 2, intre orele 8.00 - 22.00. Vizitatorii sunt asteptati cu produse traditionale, casuta uriasa din turta dulce imbracata in martipan, ateliere de creatie pentru copii, vizita lui Mos Craciun, tombole, dar si cu "cel mai dolofan si delicios" cozonac domnesc.

Vizitatorii se mai pot bucura de activitati de iarna specifice sarbatorii, de oraselul copiilor, atelierul lui Mos Craciun, de casutele din lemn de unde vor putea cumpara cadouri suveniruri, delicii traditionale, bunatati pentru masa de Craciun si bauturi calde.

"Copiii vor fi fascinati de toate surprizele pregatite de Mos - atelierul lui Mos Craciun, carusele, trenulete, vata de zahar, turta dulce si bomboane, dar si o multime de jucarii. Parintii si bunicii se pot rasfata cu delicatese si delicii traditionale romanesti - mancaruri specifice sarbatorilor, bunatati la gratar, sarmalute, produse si preparate din carne de vanat, prajituri traditionale si dulciuri orientale, gogosi, cozonaci si poale-n brau, pastrame, caltabosi, branzeturi si afumaturi, iar pentru a se incalzi - vin fiert, tuica fiarta si alte bauturi aromate, numai bune de luat acasa", au transmis organizatorii, intr-un comunicat de presa.

La bradul de Craciun, cei darnici vor putea lasa cadouri pentru persoanele aflate in nevoie.

Citeste si: Targuri de Craciun din Romania pe care sa le vizitezi in decembrie

Sursa foto: Facebook / Bucharest Christmas Market - Silviu Pavel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri