Program-pilot in turism pentru intreprinzatorii din Maramures

In acest moment, industria turismului include aproximativ 10.000 de IMM-uri, majoritatea furnizori de bunuri si servicii, mai ales in turismul rural. Toti acesti factori releva faptul ca turismul este un sector atractiv pentru dezvoltarea economica. De aici si motivele care au dus la decizia aplicarii pe tot parcusul anului 2004 a Programului de Dezvoltare a Microintreprinderilor, Intreprinderilor Mici si Mijlocii (EDS) de a incepe un program-pilot in domeniul turismului in judetul Maramures, care a avut ca scop cresterea competitivitatii turismului. El a constat in asigurarea asistentei tehnice pentru proprietarii de spatii de cazare si artizani locali, pentru dezvoltarea marketingului in zona Maramures in vederea cresterii numarului de turisti straini si asigurarii unui acces mai usor la credite pentru IMM-urile din domeniul turismului.

Ca urmare a proiectului-pilot din Maramures si a unei activitati sustinute de evaluare, programul EDS a devenit o strategie de competitivitate in domeniul turismului pe urmatorii trei ani (2005-2007) care include si extinderea activitatilor in judetele Sibiu, Mures si Suceava. Scopul este sporirea competitivitatii microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii si asociatiilor din aceste zone ale tarii bazandu-se pe experienta si cunostintele partenerilor si pe componentele programului EDS: reforma legislativa, accesul la credite si competitivitatea. Un alt scop al proiectului de turism este acela de dezvoltare institutionala a asociatiilor locale si internationale care activeaza in domeniul turismului. Se va asigura asistenta tehnica prin intermediul consultantilor internationali si locali, pentru proprietarii de spatii de cazare, artizani, asociatii, agentii de turism si alte organizatii care activeaza in domeniul turismului.

Prin aceasta abordare integrata, programul EDS se va ocupa de diferite domenii, cum ar fi advocacy pentru diferite probleme de politica fiscala si finantarea modernizarilor si extinderilor dorite de IMM-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri