Faptul ca la restaurantele din Bucuresti petrecerea de Revelion dureaza pana dimineata, in timp ce in localurile din majoritatea capitalelor europene se da stingerea imediat ce se trece in noul an, ii determina pe tot mai multi turisti straini sa-si petreaca noaptea dintre ani in capitala tarii noastre, potrivit unei analize a Ibis Continental Hotels.

Cererea pentru Bucuresti ca oras pentru petrecerea Revelionului a inceput sa creasca in ultimii 4-5 ani, la inceput mai timid, iar acum, tot mai serios. Cresterea numarului de curse low-cost a influentat fluxul de turisti straini catre Bucuresti, dar cel mai mult conteaza ca se imbunatateste imaginea orasului.

"Principala motivatie pentru care vin strainii in Bucuresti de Revelion este sa petreaca. Modul in care are loc trecerea dintre ani in Bucuresti si Romania reprezinta ceva aparte, diferit fata de ceea ce se intampla in alte tari. La noi distractia se intinde pana in zori, este o atmosfera festiva si toate cluburile, barurile, restaurantele si hotelurile pun in joc cele mai puternice resurse pentru a convinge clientii. Organizatorii intra, parca, intr-un fel de competitie, o demonstratie de forta, creativitate, entuziasm, practic, o incununare a intregii activitati din anul respectiv", a declarat Calin Ile, directorul general al Ibis Continental Hotels.

In afara petrecerilor organizate in toate marile cluburi din Bucuresti, si numarul evenimentelor organizate in oras in perioada sarbatorilor a crescut in ultimii ani. "Modul in care s-a facut decorarea de Craciun a orasului, iluminatul cu ocazia sarbatorilor, ii impresioneaza pe multi dintre vizitatorii nostri. Chiar si targul de Craciun din Bucuresti e la un nivel mai bun decat in alti ani, desi fara o promovare pe masura, nu este considerat de straini un obiectiv turistic in sine. Vizitatorii din alte tari sunt atrasi in Bucuresti si de variantele de shopping pe care le au in aceasta perioada, iar orasul are destule mall-uri cu care sa atraga. Din pacate, institutiile culturale nu se adapteaza acestui val de turisti, majoritatea muzeelor fiind inchise exact de sarbatori. Incercam sa schimbam acest lucru si suntem deja in discutii cu mai multe muzee pentru a le convinge sa aiba program de vizite de sarbatori. Pe de alta parte, cazinourile din Bucuresti sunt o atractie pentru anumite piete, cum ar fi cea israeliana, in special", a afirmat Calin Ile.

Cat cheltuieste un strain in Bucuresti, de Revelion

Pentru un Revelion in Bucuresti, un turist strain aloca cel putin 400 de euro, suma in care este inclusa cazarea, masa si petrecerea din noaptea de Anul Nou. Durata medie a sederii lor in Bucuresti este de 2 zile (adica 31 si 1 ian). "Obiectivul nostru pentru anii urmatori este sa ii facem sa ramana minimum 3 nopti, iar pentru a atinge acest obiectiv vom cauta sa adaugam la lista de atractii si programe pentru zilele de 1 si 2 ianuarie, astfel incat plecarea lor sa se intample pe 3 ianuarie. Poate renasterea obiceiului carnavalului de a doua zi, poate spectacole cu traditii gen Sorcova la Muzeul Satului sau orice alta idee creativa ar ajuta in acest sens", a continuat Calin Ile.

Din pacate, promovarea orasului este facuta, mai degraba, de operatorii privati, cluburi si agentii de turism, iar hotelurile stiu sa pastreze pretul corect pentru a fi atractive in aceasta perioada. "Am fi bucurosi sa putem face o promovare structurata a destinatiei Bucuresti incepand cu anul 2019, odata cu noua legislatie privind organizatiile de management al destinatiei. Ministerul Turismului ar trebui sa aloce bugete pentru promovarea Revelionului in Romania si sa o faca cu curaj. Exista cerere, produsul e bun si trebuie doar sa avem curaj sa iesim pe piete cu aceasta oferta, una care ne diferentiaza in bine fata de concurenta noastra", a mai spus directorul general al Ibis Continental Hotels.

Cu un grad de ocupare de 90% pentru noaptea de Revelion a anului trecut, hotelurile Ibis din Bucuresti mizeaza pentru acest final de an pe o ocupare de 100%, in conditiile in care in acest moment mai sunt disponibile doar 40 de camere din totalul de 411.

Citeste si: Revelion 2019 in Bucuresti: Oferte pentru petrecerea dintre ani

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri