City break-urile sunt o oportunitate excelenta pentru a descoperi istoria, cultura si arta locurilor intr-o perioada scurta de timp. Avantajul acestor calatorii este ca le poti face la sfarsit de saptamana, astfel ca nici macar nu este nevoie sa iti irosesti zilele de concediu. Daca vrei sa iti planifici urmatoarea vacanta, dar esti in pana de idei, am facut o lista cu cateva orase pe care sa le vizitezi in 2019, altele decat popularele capitale europene.

City break-urile sunt cea mai buna modalitate de a calatori cu un buget limitat in cele mai frumoase destinatii din Europa. In plus, te ajuta sa iesi din rutina zilnica, sa descoperi locuri noi si sa te relaxezi alaturi de familie sau prieteni.

Aarhus, Danemarca

Foto: Shutterstock.com

Copenhaga este cel mai cunoscut oras din Danemarca, insa tara are o multe de locuri care merita vizitate. Poti incepe cu Aarhus, al doilea oras ca marime din Danemarca. Nu la fel de aglomerat precum Copenhaga, Aarhus, cunoscut si ca "Orasul Zambetelor", are o multime de atractii turistice.

Obiective turistice in Aarhus: Catedrala din Aarhus, Orasul Vechi care este un muzeu in aer liber in care se afla o colectie de peste 75 de cladiri istorice adunate din toata tara, Mindeparken, Palatul Marselisborg, Muzeul de Arta Moderna ARoS, Muzeul Vikingilor, parcul de distractii Tivoli Friheden.

Girona, Spania

Foto: Shutterstock.com

Cand spui Spania, spui Barcelona sau Madrid. Pentru anul 2019, iti propunem un city break in Girona, un oras din Catalonia. Asa ca daca ajungi in Spania, rezerva-ti o zi ca sa vizitezi Girona, un oras cu o arhitectura medievala impresionanta si in care se afla unul dintre cele mai vechi cartiere evreiesti din lume. In aceasta mica localitate spaniola, evreii au locuit din anul 982 pana in 1492.

Pentru cine nu stie deja, Girona este o destinatie-magnet pentru fanii celebrului serial Game of Thrones, dupa ce acolo s-au filmat mai multe scene care apar in film.

Insa orasul merita vizitat chiar si numai pentru plimbarile pe stradulele pitoresti, dar si pe zidurile cetatii, de unde turistii pot admira privelistea.

Plovdiv, Bulgaria

Foto: Shutterstock.com

Plovdiv este al doilea oras ca marime din Bulgaria, dupa Sofia, si unul din cele mai vechi din Europa. Orasul s-a dezvoltat pe sapte dealuri, dintre care unele au circa 250 de metri altitudine. Acesta este motivul pentru care Plavdiv este denumit si "orasul celor sapte coline", scrie wikipedia.org.

Daca nu ai auzit inca de Plovdiv este din cauza ca orasul nu a fost promovat suficient, insa vestea buna este ca a fost desemnat Capitala Culturala Europeana in 2019.

O plimbare in centrul orasului, dar nu numai, introduce orice turist intr-o atmosfera de poveste, cu stradutele inguste, piertuite, si casele vechi, vopsite in culori vesele. In Plovdiv s-au pastrat multe ramasite din antichitate, printre care amfiteatrul antic, odeonul roman, stadionul roman si complexul arheologic Eirene.

Braga, Portugalia

Foto: Shutterstock.com

Braga este un oras situat in nord-vestul Portugaliei, fiind unul din cele mai mari si mai vechi orase din tara. Braga impresioneaza prin arhitectura catedralelor care au o istorie indelungata. Insa Braga este si un oras vibrant, plin de viata, unde tinerii ies in cafenele sau pe strazile orasului ca sa asculte muzica.

Atractii turistice: Catedrala din Braga, Primaria din Braga, Palatul Dona Chica, Teatrul Circo, Sanctuarul Bom Jesus do Monte, Biserica do Carmo, Capela Sao Frutuoso, Palatul Biscainhos, Palatul Arhiepiscopal, Palatul Raio, Citadela Briteiros.

Valletta, Malta

Foto: Shutterstock.com

Valletta este capitala Maltei. Orasul este construit pe o peninsula in care se afla doua porturi naturale, Marsamxette si Portul Mare, potrivit wikipedia.org. In 1980, Valletta a fost inscris in patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Atractii turistice: Palatul Marilor Maestri, Fortul Sfantul Elmo, Catedrala Sfantul Paul, Bastionul Sfantul Iacob, Cladirea Auberge de Castile et Leon, Crystal Bay (un loc pentru pasionatii de snorkeling), Mdina, fosta capitala a Maltei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri