Daca ai nevoie de inspiratie pentru o noua idee de vacanta in familie, urmatoarea lista de destinatii de pe blogul agentiei de turism Momondo s-ar putea dovedi foate utila. Tine conta insa ca nu este o decizie usoara sa alegi o destinatie de vacanta care sa fie pe gustul mai multor generatii, iar sa o planifici cu un buget redus, poate fi un lucru complicat. Dar, ce vacanta poti sa organizezi pentru niste copii care se plictisesc repede?

Gent, Belgia

Orasul Gent din Belgia este cel mai potrivit pentru familia cu carutul, spun reprezentantii Momondo. Asadar, "impacheteaza biberonul, pampersii si caruciorul bebelusului: familia merge in vacanta! In timp ce clanurile vorbitoare de franceza si neerlandeza din Belgia sunt ocupate sa-si dispute Bruxelles-ul, mergi in orasul flamand Gent. Vei indragi centrul sau fara masini, cel mai mare din Belgia, perfect pentru a fi vizitat pe jos sau cu bicileta".

Sursa foto: RossHelen / Shutterstock

Desi nu dispune de facilitati pentru carut, castelul Gravensteen trebuie vizitat. Ca sa vezi restul orasului, fara sa-ti faci griji in legatura cu traficul, mai bine plimba-te linistit cu o bootje (barca) si admira ahitectura in timp ce plutesti pe canale.

Gozo, Malta

Sursa foto: Steve Allen / Shutterstock

Pentru familia de exploratori cu buget redus, Momondo recomanda destinatia turistica Gozo din Malta. Dupa un zbor spre Malta, urmat de un drum de 25 de minute cu feribotul ajungi pe superba insula Gozo. Pe aceasta insula mica si rustica, toate drumurile duc la Victoria, cunoscuta si sub numele de Rabat, citadela fortificata care domina orasul.

"Mentine copiii ocupati cu plimbari pe cai in imprejurimile din Qala, cu scufundari pana la epava vasului Karwela sau desfunda-ti sinusurile respirand aerul sarat de langa bazinele saline din Marsalforn. Iar daca toate acestea nu sunt de ajuns, du-te sa te cateri prin zonele aparute in serialul Game of Thrones sau stai pe plaja unde Brad Pitt si Angelina Jolie au filmat Pe malul Marii", arata reprezentantii Momondo.

Parcul National Snowdonia, Tara Galilor

Sursa foto: Sebastien Coell / Shutterstock

Pentru turistii aventurosi, una dintre cele mai bune destinatii in 2019 ar putea fi Parcul National Snowdonia din Tara Galilor. "Alege traseul Llanberis pentru 5 ore – 6 ore de solidaritate intre membrii familiei, ore care sunt rasplatite cu peisaje extraordinare ale lacului Lyn Padarn, intalniri cu oi care pasc, iar pe varf, o structura cu busola. Daca esti norocos si urci intr-o zi cu soare, o raritate in Tara Galilor, poti sa vezi Irlanda si chiar Insula Man".

De asemenea, "poti vizita muntele Snowson cu trenul, pe o ruta alternativa", iar "vechile mine de ardezie din Blaenau Ffestiniog par a fi fost transformate intr-o imensa trambulina subterana".

Valencia, Spania

Sursa foto: karnavalfoto / Shutterstock

Pentru familia cu nenumarate guri de hranit, Valencia din Spania poate o destinatie extroardinara, arata Momondo. Cei mici vor saliva de pofta in timp ce se plimba pe strazile cu arome delicioase ale Valenciei, Spania. Daca vrei sa te incalzesti si mai mult, rasfata-te cu churros (gogosi spaniole) inmuiate in ciocolata fierbinte, ce costa cativa euro.

„Pentru o digestie buna, orasul Valencia ofera tururi gratuite de mers pe jos , o modalitate excelenta de a afla informatii noi gratuit. Daca mananci niste gustari de la Piata Centrala iti vor ramane bani in plus ca sa te rasfeti cu un preparat delicios din fructe de mare, langa plaja”.

Ubud, Bali (Indonezia)

Sursa foto: OlegD / Shutterstock

Ubud din Bali constituie o alternativa buna pentru familiile care vor sa se relaxeze si sa se reconecteze cu natura. "Mananca, roaga-te, iubeste", poti gasi usor un loc de exersare intr-un centru de yoga si explora cultura orasului Bali, plimbandu-te pe langa campiile de orez.

"Desi multimi de turisti vin in Ubud pentru a recrea propria lor versiune a calatorei din cartea (si filmul) Gaseste-ti linistea interioara in templul orasului si spala-te pentru a-ti indeparta grijile, la cascada Tegenungan. Cand te intorci din nirvana, lasa copiii sa se distreze in Padurea Maimutelor din Ubud, unde vor putea sa se joace cu 300 de macaci, mancatori de crabi", arata Momondo.

Toronto, Canada

Sursa foto: Diego Grandi / Shutterstock

Desi este recomandat pentru turistii care calatoresc singuri, Toronto reprezinta un oras care nu va dezamagi membrii familiei, de orice varsta ar fi ei. Mergi la Turnul CN ( National Canadian) si bucura-te de privelistea oferita de nivelul LookOut, de la o inaltimea de 346 de metri.

De aici poti observa urmatoarea ta destinatie Muzeul Regal Ontario cu aripa sa noua, Cristal Michael Lee-Chin, avand o arhitectura futurista. Dupa ce ti-ai hranit mintea in Galeriile de Istorie Naturala si in cele dedicate culturilor lumii de la Muzeul Regal Ontario, este momentul sa te hranesti si cu mancarea buna din Ontario.

Florida Keys, Statele Unite

Sursa foto: Romrodphoto / Shutterstock

Pentru o calatorie memorabila inainte sa plece copilul la facultate, reprezentantii Momondo recomanda destinatia Florida Keys, din Statele Unite. „La o ora distanta de Miami, insula Key Largo, capitala mondiala a scufundarilor, te intampina cu bratele deschise, la fel ca statuia lui Hristos, scufundata in apa. Pe drum, fa pauze pe plajele cu nisip auriu si inoata sau gusta specialitatile locale precum friptura de crocodil (are gust de friptura de pui).

Pentru si mai multa distractie, inoata cu delfinii sau mergi cu o ambarcatiune cu fundul transparent pentru a vedea de aproape creaturile marii. Localnicii iti vor oferi opinia lor despre unde sa gasesti cea mai buna tarta Key Lime Pie din Key West.

Sursa foto: Dasha Petrenko / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri