Institutul National de Statistica a anuntat cifre record ale cresterii numarului de turisti in 2018, dar cea mai spectaculoasa evolutie o inregistreaza judetul Tulcea, cu o crestere de 77% in primele zece luni ale anului 2018, fata de aceeasi perioada a lui 2017, in timp ce cresterile inregistrate la nivel de tara sunt de 6%.

In perioada ianuarie-octombrie 2018 s-au cazat in judetul Tulcea peste 136.000 de turisti romani, fata de 68.590 in aceeasi perioada a anului anterior, inregistrandu-se o crestere de 98%, potrivit datelor statistice. De asemenea, 25.273 de turisti straini, in comparatie cu 22.430 in acelasi interval al anului 2017, cresterea fiind de 12%. Totalul numarului de turisti romani si straini care au vizitat judetul Tulcea in perioada ianuarie-octombrie 2018 este de 161.290, fata de 91.020 in primele zece luni ale anului anterior, inregistrandu-se o crestere de 77%. In luna noiembrie au mai vizitat judetul Tulcea 3.672 turisti romani si 247 turisti straini.

"Cresterea numarului de turisti a fost inregistrata ca urmare a actiunilor de promovare la nivel national si international, intreprinse de Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii, in cooperare cu mediul de afaceri si cu autoritatile judetene si locale. De foarte mare ajutor ne-au fost mestesugarii locali, ghizii de turism, ansamblurile folclorice si o parte dintre ONG-uri, reprezentativi la nivelul judetului, care ne-au sprijinit in toate actiunile. O contributie majora au avut-o si voucherele de vacanta, alaturi de celelalte masuri luate la nivel guvernamental si judetean. Foarte importanta a fost schimbarea viziunii asupra promovarii destinatiei Delta Dunarii si Dobrogea de Nord si construirea unui produs turistic integrat, bazat pe multiculturalitate, traditii, mestesuguri, gastronomie, biodiversitate, strategie ce isi arata rezultatele, dupa multi ani de stagnare sau scaderi succesive", a declarat Catalin Tibuleac, presedintele Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii.

In lunile iunie, iulie, august, septembrie si octombrie, gradul de ocupare a fost maxim, ceea ce inseamna ca au fost ocupate aproape in permanenta cele aproximativ 9.800 de locuri de cazare inregistrate in judetul Tulcea. Explicatia acestei cresteri este managementul corect al destinatiei, concentrat pe dezvoltare si promovare unitara. O destinatie turistica se construieste cu eforturi si pe o perioada indelungata, dar Delta Dunarii era destinatie turistica si inainte de 1990, numarul mic de turisti de pana acum fiind explicabil doar prin lipsa unei strategii coerente si sustenabile, in trecut.

"Infiintarea AMDTDD a fost un important pas inainte pentru implementarea unei strategii eficiente de dezvoltare si promovare a destinatiei turistice, care trebuie sa fie gestionata corect in continuare, pentru a avea si in anii urmatori rezultate sustenabile. Aceste rezultate nu au fost inregistrate si in anii anteriori, ceea ce inseamna ca schimbarea pe care noi am adus-o a produs efecte", a mai spus Catalin Tibuleac.

Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii este o organizatie neguvernamentala, cu personalitate juridica, infiintata in luna martie 2018, cu scopul de a promova si de a dezvolta, pe termen scurt, mediu si lung, Delta Dunarii si Dobrogea de Nord. Membrii asociatiei sunt: Consiliul Judetean Tulcea; Primaria Municipiului Tulcea; Primaria Comunei Jurilovca, Asociatia Comunelor din Romania - Filiala Judeteana Tulcea, "Complex Delta" S.R.L; "Europolis" S.A. "Holbina - Trei Bibani" S.R.L.; "Navlomar Maritime" S.R.L., Complex Cormoran; Complex Egreta Hidroturism; Asociatia Eco Delta Dunarii, formata din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descopera Delta Dunarii S.R.L.; Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin; Eden Travel Partener SRL; Hotel Delta Est - Sulina; Asociatia operatorilor din agricultura ecologica "Bio Romania" - filiala Tulcea.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri