Lucia Morariu, presedintele Eximtur, una dintre agentiile amendate de Consiliul Concurentei pentru practici anticoncurentiale, a declarat ca "S.C. Eximtur SRL nu a fost nici in perioada respectiva si nu este nici in prezent turoperator al vreunuia din pachetele charter care au fost in vizorul autoritatii de concurenta in cadrul investigatiei".

"S.C Eximtur S.R.L. a actionat exclusiv ca revanzator si nu a avut niciodata contracte cu companiile aeriene pentru locuri in avioane charter, astfel ca nu a fost in masura sa imparta locuri in avioane charter cu alte agentii. Cu toate acestea, autoritatea de concurenta a considerat ca nedelimitarea publica a Eximtur fata de e-mailuri emanand de la alte intreprinderi, continand subiecte apreciate ca fiind sensibile, referitoare la organizarea pachetelor charter, este suficienta pentru a constitui o forma de incalcare a legii chiar si de catre un operator de buna-credinta", a transmis Lucia Morariu, intr-un comunicat.

Mai mult, a transmis CEO-ul Eximtur, agentia a adus dovezi autoritatii de concurenta ca a realizat si implementat un program de conformare cu regulile de concurenta in cadrul organizatiei.

"S.C. Eximtur S.R.L. a dovedit ca participarea sa in actiunea investigata a fost extrem de redusa, fiind una exclusiv de tip circumstantial, tradusa prin nedelimitarea publica fata de informatiile mentionate, ajunse la cunostinta reprezentantilor companiei in mod intamplator, prin intermediul catorva e-mailuri
emanand de la alti operatori De altfel, Consiliul Concurentei a recunoscut in mod expres faptul ca Eximtur a avut doar un rol pasiv in circumstantele analizate. Mai mult, S.C. Eximtur S.R.L a dovedit ca informatiile in cauza nu au fost folosite in niciun fel in activitatea derulata, compania adoptand un comportament concurential corect pe piata si stabilindu-si in mod independent strategia comerciala. Pe parcursul investigatiei, S.C. EXIMTUR SRL a inteles ca, potrivit Legii Concurentei, nedelimitarea publica poate fi considerata incalcare, aspect necunoscut de companie pana la acel moment.", a explicat Lucia Morariu.

Citeste si: Reactia ANAT dupa amenda primita de la Consiliul Concurentei

Pentru a nu prelungi investigatia Consiliului Concurentei, care a durat mai bine de trei ani, Eximtur si-a asumat consecintele nedelimitarii publice fata de informatiile respective si a acceptat plata amenzii. Plata amenzii se va face din surse proprii.

"S.C.Eximtur S.R.L. a inteles ingrijorarile Consiliului Concurentei, precum si responsabilitatea suplimentara a companiilor de profil, drept pentru care a luat si va lua in continuare masuri interne pentru a explica si implementa procedurile necesare impuse de Legea Concurentei. Totodata, in vederea implementarii noii legislatii specifice, prin care agentiile de turism sunt obligate sa garanteze integral contravaloarea banilor avansati de turisti pentru pachete de servicii de calatorie, va informam ca Eximtur detine deja polite de asigurare a contravalorii banilor incasati de la client in avans pentru pachete de calatorie, in valoare de 2.500.000 de euro, prioritatea companiei fiind asigurarea si furnizarea in conditii de siguranta de servicii corecte si de calitate pentru toti clientii nostri", a conchis Lucia Morariu.

Citeste si: Cartelul agentiilor: Cum isi pot recupera turistii banii pierduti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri