In luna ianuarie turistii rezerva peste 50% din pachetele turistice pentru sezonul estival, potrivit datelor Christian Tour. Destinatiile cele mai cautate pentru vacanta de vara sunt insulele grecesti, Antalya (Turcia), statiunile egiptene Hurghada si Sharm-el-Sheikh, Tunisia. In plus, cererea pentru vacante in Romania s-a triplat in luna ianuarie fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Vremea este un factor decisiv pentru alegerea vacantei. Astfel, daca in miezul verii, o zi torida ii determina pe cei care nu si-au rezervat vacanta sa intre pe site-ul agentiei sau sa mearga in sedii si sa caute ofertele last minute, in ianuarie, mai ales in zilele mohorate, cu temperaturi scazute, romanii isi fac planuri pentru vacanta de vara. Pana la urma, gandul la o zi de relaxare pe sezlong, la mare, este cel mai bun antidepresiv. Chiar si in prima zi a anului, pe 1 ianuarie, am avut turisti care si-au cumparat vacante in Turcia si Egipt", a declarat Raluca Hatmanu, directorul de marketing al Christian Tour.

In cifre, Christian Tour raporteaza vanzari cu 62% mai mari in ianuarie 2019 fata de aceeasi luna a anului trecut, iar costul mediu al unei vacante pentru o familie in aceasta perioada este de 900 de euro. In ceea ce priveste destinatiile alese pentru vacanta de vara, Grecia isi mentine pozitia privilegiata in preferintele romanilor, fiind urmata de Turcia si Egipt, arata datele companiei. Topul 5 al celor mai solicitate destinatii este completat de Tunisia si Spania.

De asemenea, Romania este una dintre cele mai cautate destinatii pentru vara anului 2019, turistii dorind sa profite de reducerile Early Booking la pachetele pe litoral. Cererea pentru vacante in destinatii interne s-a triplat in luna ianuarie comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

"Pe langa destinatiile de pe litoralul autohton, avem foarte multe solicitari pe zona balneara, statiunea cea mai cautata fiind Baile Felix. De asemenea, familiile cu copii vor sa profite de vacanta elevilor din prima saptamana a lunii februarie si au optat pentru destinatiile interne in care pot practica sporturi de iarna. Statiunile romanesti sunt cautate si pentru minivacanta de Ziua Indragostitilor, cu atat mai mult cu cat multe unitati de cazare au pregatit oferte speciale pentru aceasta sarbatoare. Important de mentionat este si faptul ca romanii cauta deja variante de cazare pentru Paste si se orienteaza catre statiunile de pe Valea Prahovei, zona Maramuresului, precum si Bucovina", a declarat Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour.

Aproximativ 45% din cei care si-au cumparat vacante in Romania la inceputul anului s-au prezentat in agentiile Christian Tour cu tichete de vacanta.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri