Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, Ebookers si Trivago au fost anchetate de catre Autoritatea pentru Concurenta si Piata (CMA), care a intervenit in urma numeroaselor sesizari legate de taxe ascunse, reduceri inselatoare si tactici prin care clientii erau presati sa cumpere cat mai repede.

Cele 6 site-uri de rezervari online vor trebui sa fie mai transparente in ceea ce priveste afisarea rezultatelor la cautari si sa specifice daca o unitate de cazare este afisata prioritar pentru ca plateste comisioane mai mari, scrie Sky News, citat de Digi24. De asemenea, site-urile vor fi obligate sa afiseze numarul real al persoanelor care se uita la o oferta si sa specifice daca acestea sunt interesate de aceleasi date ca acelea cautate de un utilizator.

Site-urile nu vor mai afisa nici reduceri inselatoare sau care sa ii induca in eroare pe clienti, precum comparatia pretului unui apartament de lux cu cel al unei camere dubla. In plus, toate site-urile trebuie sa afiseze toate taxele impuse clientilor, inclusiv cele ascunse sau tarifele suplimentare percepute de unitatile de cazare.

Toate aceste schimbari vor fi implementate pana la 1 septembrie 2019.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri