Paralela 45 a lansat graficul de tarife pentru fiecare hotel din pachetele de vacanta din oferta sa. Implementarea graficului a fost realizata cu scopul cresterii transparentei fata de clienti, dupa ce din 2017 toate tarifele afisate pe site-ul agentiei, pe panourile stradale ori in social media sunt cele finale, cu toate taxele incluse.

Graficul afiseaza tarifele de vacanta pentru intreg sezonul, precum si reducerile oferite de partenerii hotelieri ori ofertele speciale lansate de turoperator. Practic, dupa selectarea zilei plecarii si duratei vacantei, turistul poate compara tarifele si il poate alege pe cel dorit. Pe graficul fiecarui hotel va gasi foarte usor cel mai mic tarif in acel moment din intreaga perioada de operare a charterului.

“Intrebarea pe care o primim cel mai des este "cand gasesc cel mai mic pret?" sau "unde e tariful <de la> pe care-l afisati?". Am venit in intampinarea turistilor cu aceasta informatie, implementand in portal tarifele pentru toate hotelurile intreg sezonul. Ne asteptam la reactii pozitive din partea lor, asa cum tarifele finale, fara costuri ascunde, afisate din 2017, au fost foarte apreciate. S-a constatat ca turistii prefera comunicarea onesta si transparenta preturilor.
Transparenta totala este, de altfel, noua politica in relatia cu turistii, la nivel international. Pana la 1 septembrie mai multe site-uri de rezervari online foarte cunoscute vor trebui sa afiseze toate taxele cerute clientilor si sa renunte la marketingul care ii induce in eroare", a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Rezervarile si platile online au crescut in fiecare luna dupa lansarea portalului paralela45.ro si au ajuns sa reprezinte 12% din totalul rulajului de 60 milioane de euro anul trecut.

Cele mai multe rezervari in site si in agentiile Paralela 45, in 2019, in plina perioada de Early Booking, sunt pentru Antalya. Riviera turceasca este liderul vanzarilor, cu o crestere de 20% fata de ianuarie 2018, urmata de Spania si Grecia. Zborurile spre Antalya sunt organizate anul acesta din mai multe orase: Cluj-Napoca, Timisoara, Targu Mures, Oradea, Baia Mare, Arad, Iasi, Suceava, Bacau, si cinci pe saptamana numai din Bucuresti. Paralela 45 estimeaza ca numarul turistilor romani care vor petrece o vacanta in Antalya vara acesta va ajunge la 20.000, de la peste 18.000, anul trecut.

Per ansamblu, rezervarile din perioada de Early Booking, numai in luna ianuarie, au fost in crestere cu o treime fata de perioada similara a anului trecut.
Noutatile sezonului sunt charterele spre Tunisia si Egipt (Hurghada si Sharm el Sheikh), din aprilie pana in octombrie, la tarife care pornesc de la 475 de euro/persoana, respectiv de la 465 de euro/persoana pentru un sejur de 7 nopti in Hurghada si de la 518 euro/persoana pentru un sejur in Sharm el Sheikh.

Intrega oferta pentru 2019 cuprinde si vacante pe zboruri charter sau de linie in Turcia, Grecia, Spania, Italia, Cipru, Portugalia, in timpul verii, Malta, Indonezia si Emiratele Arabe Unite, din februarie pana in mai, si peste 180 de circuite pe toate continentele.

In 2019, polita de asigurare a turoperatorului Paralela 45 a crescut la 1,5 milioane de euro, urmand ca din martie sa ajunga la o valoare asigurata a pachetelor de calatorie de trei milioane de euro.

"Valoarea total asigurata de un turopeator securizeaza banii turistilor si da si mai mare credibilitate clientilor in ceea ce priveste serviciile sale. In acest an nivelul noii noastre polite va fi unul dintre cele mai mari din piata", a precizat Alin Burcea.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri