Toate unitatile de cazare turistica din municipiul Giurgiu vor aplica din luna februarie o taxa speciala pentru promovarea turistica a orasului.

"Potrivit unei hotarari a Consiliului Local Municipal (CLM) Giurgiu aprobata in prima sedinta ordinara a CLM din acest an, respectiv din data de 31 ianuarie 2019, unitatile de cazare au obligatia de a depune lunar o declaratie-decont la Directia de Impozite si Taxe Locale Giurgiu privind colectarea taxei. Sumele incasate cu titlu de taxa speciala vor fi evidentiate intr-un cont distinct, potrivit hotararii de CLM. Taxa speciala pentru promovarea turistica a municipiului Giurgiu pentru anul 2019 se calculeaza prin aplicarea cotei de unu la suta la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Prin instituirea taxei speciale se urmareste cresterea numarului de turisti in Giurgiu, a duratei de sedere a turistilor, precum si a veniturilor obtinute din turism", se arata intr-o informare transmisa de Primaria municipiului Giurgiu.

Taxa se va incasa de catre "hotel, hotel-apartament, motel sau pensiune turistica odata cu luarea in evidenta a persoanelor cazate si va fi depusa la Directia de Impozite si Taxe Locale Giurgiu pentru bugetul local al Municipiului Giurgiu pana la data de 10, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care s-a colectat aceasta taxa".

Taxa speciala de 1% pentru promovarea turistica a municipiului Giurgiu se va folosi pentru "sustinerea de evenimente care pot genera cresterea numarului de turisti in oras, organizarea sau participarea la targuri si conferinte, realizarea de campanii publicitare, promovarea atractiilor, evenimentelor si obiectivelor turistice din municipiul Giurgiu prin intermediul centrelor de informare turistica, mediul online si social media".

In cazul in care depunerea declaratiilor-decont nu se va face la timp, "unitatea va fi sanctionata cu o amenda de la 70 de lei la 279 de lei, iar nedepunerea lor se pedepseste cu amenda de la 279 de lei la 696 de lei".

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Turistii care ajung in Cluj vor plati o noua taxa