Valoarea voucherelor de vacanta emise in 2018 a ajuns la 250 de milioane de euro, potrivit informatiilor primite de ANAT de la Ministerul Finantelor Publice, un nivel de aproape noua ori mai mare fata de 2017, dar sub cel de 400 de milioane de euro, estimarea initiala pentru 2018.

372 de milioane de euro proveneau din distribuirea voucherelor catre un numar de 1,2 milioane de angajati din sistemul public, la care se adauga suma celor primite de angajatii din sistemul privat. 30 de milioane de euro a fost valoarea celor distribuite in mediul privat in 2017.

Din totalul celor emise anul trecut, 22,4 milioane de vouchere, reprezentand peste 90% (20,7 milioane), au fost pe suport de hartie, restul fiind pe suport electronic. Cea mai mare valoare a voucherelor emise in 2018 a fost atinsa in luna iunie (125 de milioane de euro), reprezentand jumatate din nivelul inregistrat pana la finalul anului.

"Ne asteptam ca voucherele de vacanta sa fie distribuite imediat dupa promulgarea Legii Bugetului. Am solicitat anul trecut sa fie repartizate inca de la inceputul anului, pentru a putea fi valorificate in conditii avantajoase pentru angajati, in perioada de Early Booking, cand exista reduceri de tarife de pana la 30%, dar si o varietate de optiuni de vacanta, care sunt limitate considerabil daca voucherele incep sa fie distribuite cu intarziere (in luna mai), cum s-a intamplat anul trecut", a declarat Nicolae Demetriade, presedinte ANAT.

Cei care nu au valorificat voucherele de vacanta in 2018 pot profita de ofertele de la targul de turism, organizat in perioada 21-24 februarie, la Centrul Expozitional Romexpo, la care participa peste 70 de membri ANAT, precum si la targurile regionale de turism, organizate in colaborare cu ANAT, care au loc la Timisoara (1-3 martie), Iasi si Ploiesti (15-17 martie), Brasov (22-24 martie), Constanta (28-31 martie).

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri