Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a vorbit la Bruxelles despre prioritatile Presedintiei Consiliului Uniunii Europene in domeniul turismului, precizand ca principalul obiectiv este sa mentina Europa in topul destinatiilor turistice la nivel mondial. In plus, a mai spus oficialul, Presedintia Romaniei la Consiliul UE si-a propus organizarea a trei evenimente informale.

Romania detine Presedintia Consiliului UE in primul semestru al anului 2019, context in care ministrul Turismului a dat curs invitatiei parlamentarilor europeni din Comisia TRAN de a prezenta temele prioritare in domeniul turismului.

"Prioritatea noastra pe perioada Presedintiei este sa crestem vizibilitatea turismului, sa atragem atentia asupra faptului ca domeniul este in continua schimbare si ca trebuie sa ne adaptam politicile pentru a face fata noilor provocari. Principalul nostru obiectiv este de a mentine Europa in topul destinatiilor turistice la nivel mondial. Pentru aceasta, insa, este nevoie de o adaptare a modului in care percepem turismul, mai ales in contextul digitalizarii. Nu trebuie neglijat nici aspectul securitatii, un capitol important pentru turistii care au nevoie sa se simta in primul rand in siguranta in vacanta, iar Europa reprezinta, in acest moment, o oaza de liniste benefica dezvoltarii turistice. Dupa cum stiti, nu exista o linie bugetara pentru turism in acest moment. Am luat act de rezolutia Parlamentului European care vorbeste despre necesitatea finantarii directe a turismului, dar nu este in atributul Consiliului sa se pronunte in acest moment, in acest sens, in ceea ce priveste cadrul financiar 2021 – 2027", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Oficialul a vorbit si despre importanta digitalizarii in domeniul turismului. "Am subliniat necesitatea elaborarii unui document strategic care sa inlocuiasca sau sa actualizeze Comunicarea Comisiei din 2010 intitulata „Europa, destinatia turistica favorita la nivel mondial – un nou cadru politic pentru turismul european”, adaptand-o la evolutiile pietei unice si ale pietei unice digitale", a completat Bogdan Trif.

Presedintia Romaniei la Consiliul UE si-a propus organizarea a trei evenimente informale. "In ultimii ani, sectorul turistic a cunoscut o ampla diversificare la capitolul servicii fapt ce impune acordarea unei atentii speciale dezvoltarii durabile a sectorului, atat la nivelul UE, cat si la nivel global, nu numai din punct de vedere al protectiei mediului, ci si din punct de vedere economic si social. Aceste aspecte vor fi abordate in cadrul Conferintei Turismul durabil - Politici comune ale statelor membre ale UE, ce va avea loc la Bucuresti, in perioada 1-4 aprilie 2019. Evenimentul va care cuprinde reuniunea la nivel inalt (2 aprilie 2019) si conferinta la nivel de experti (3 aprilie 2019). De asemenea, ministerul Turismului va organiza, la Tulcea, in perioada 11-14 iunie 2019, conferinta ministeriala Strategia Dunarii - Instrumentul pentru Dezvoltare Economica, eveniment adresat statelor membre SUERD. Cea de-a treia conferinta organizata in contextul detinerii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene va avea loc la Piatra Neamt, in perioada 10-12 aprilie 2019, Reuniunea Retelei EDEN, adresata reprezentantilor destinatiilor de excelenta EDEN", a conchis ministrul Turismului.

Sursa foto: Agerpers / Cristian Nistor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri