Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii din Tulcea spera ca in urmatorul sezon rece cel putin un sfert dintre pensiunile din cele opt unitati administrativ-teritoriale din Delta sa fie deschise turistilor, in conditiile in care in iarna 2018-2019 doar trei pensiuni din Delta au fost deschise.

Principalele probleme cu care se confrunta agentii economici in timpul iernii sunt legate de cheltuielile de incalzire si cele cu plata personalului.

"Operatorul din Sfantu Gheorghe care suporta singur toate cheltuielile este un caz fericit. Pentru restul Deltei, lucrurile au fost gandite de asa natura incat operatorii sa colaboreze intre ei pentru a se tine deschisa o locatie din trei sau patru si de a se sustine reciproc", a declarat presedintele AMDTDD, Catalin Tibuleac, potrivit Agerpres.

In opinia lui, singura problema care ar putea sa apara este ca ofertele de iarna ale pensiunilor din Delta pentru programul early-booking sa nu aiba cautare. "Acest early booking trebuie sa inceapa cel mai tarziu in luna mai, pentru ca fiecare operator sa-si poata face calculele", a mai spus presedintele AMDTDD.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Dumitru Mergeani, a felicitat conducerea asociatiei pentru cresterea cu 67% a fenomenului turistic inregistrata anul trecut in comparatie cu 2017.

Citeste si:
Tarom a adus in flota o aeronava unica in Romania
Tarom a adus in flota o...

"In cadrul Adunarii Generale am evidentiat foarte buna colaborare intre Consiliul Judetean si membrii asociatiei, boardul de conducere al asociatiei, cresterea numarului de turisti fiind tocmai un rezultat al acestei colaborari. Bineinteles, programul guvernamental cu vouchere pentru turism a fost foarte important. A fost nevoie de o mana de oameni de afaceri vizionari, care au crezut in acest proiect, care au facut posibil acest angrenaj al asociatiei", a afirmat vicepresedintele Mergeani.

Citeste si: Un ONG, rezultate spectaculoase in dezvoltarea si promovarea destinatiei turistice Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Un touroperator român pune la bătaie vacanțe în Grecia la 1 euro
Setari Cookie-uri