Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a deschis cel mai important eveniment pentru industria de turism, Targul de Turism al Romaniei. Alaturi de ministrul turismului a fost si vicepremierul Romaniei, Viorel Stefan. Cu aceasta ocazie, cei doi oficiali au vorbit despre masurile guvernamentale care vizeaza dezvoltarea turismului si despre campaniile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica importanta la nivel european.

"Ministerul Turismului este prezent la Targul de Turism al Romaniei cu un stand amenajat de 100 de mp. Anul acesta am pus accentul pe tehnologie, veti vedea ecrane de dimensiuni foarte mari pe care vor rula clipurile de promovare a Romaniei si imagini reprezentative pentru tara noastra. Targul de Turism al Romaniei se afla la cea de-a 41-a editie, iar eu am avut deosebita placere sa fiu invitat la deschiderea targului pentru a 3-a oara in calitate de ministru al Turismului. Am avut astfel oportunitatea de a vorbi tuturor celor prezenti la targ despre masurile pe care Guvernul le-a luat sau intentioneaza sa le adopte pentru dezvoltarea turismului din Romania. Fac aici referire la masura voucherelor de vacanta, care a reprezentat un sprijin semnificativ pentru mediul privat din turism, de asemenea reducerea cotei TVA la 5% pentru majoritatea serviciilor din sectorul de turism, redevente zero la apele minerale, o masura foarte importanta pentru cei care vor sa investeasca in turismul balneo. Este foarte important de stiut si ca am simplificat procedura de atribuire a contractelor cu finantare pentru autoritatile locale care depun proiecte la Ministerul Turismului. Astfel, conform noii legislatii, autoritatile locale pot primi bani de la minister doar daca prezinta, in faza initiala, Studiul de fezabilitate al proiectului, nu si Proiectul tehnic, cum era in trecut. Mai mult decat atat, sumele cheltuite pentru intocmirea proiectului tehnic de executie pot fi decontate de catre Ministerul Turismului in limita a 3% din valoarea totala alocata prin contractul de finantare. Anul 2019 este important pentru turism si din perspectiva bugetului generos pe care il are la dispozitie Ministerul Turismului. De altfel, pentru Guvernul Romaniei, turismul este o prioritate, iar investitiile in acest domeniu sunt imperios necesare. Consider ca, avand acest sprijin, vom putea investi in campanii de promovare pentru cresterea notorietatii Romaniei ca destinatie turistica importanta la nivel european”, a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

"Turismul este un domeniu prioritar pentru Guvernul Romaniei, tocmai de aceea, in ultimul an, Executivul a adoptat masuri pentru stimularea industriei turstice. Una dintre acestea este Fondul de Investitii destinat autoritatilor locale din zonele balneo, un proiect necesar pentru stimularea acestei ramuri a turismului din Romania. Prin intermediul acestui fond, investitorii vor avea cel mai important sprijin dat vreodata de statul roman. Cateva exemple dintre capitolele care se pot finanta sunt reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport care sa faciliteze accesul in statiunea balneara, achizitiile in scop de dezvoltare turistica, achizitiile de aparatura medicala, pregatirea si formarea personalului de specialitate”, a declarat vicepremierul Viorel Stefan.

Cu ocazia deschiderii Targului de Turism, reprezentanti ai Ministerului Turismului din Romania si ai Agentiei de Investitii din Republica Moldova au lansat proiectul „Ruta Voievodului Stefan cel Mare si Sfant in Romania si in Republica Moldova”. Aceasta ruta va strabate 22 de localitati din Romania din sase judete, noua localitati din Republica Moldova si zece domenii viticole, oferind, astfel, turistilor o lectie de istorie si de spiritualitate prin intermediul obiectivelor turistice prezentate.

Targul de turism al Romaniei se va desfasura in perioada 21-24 februarie 2019, la Romexpo.

Citeste si: Oferte de vacanta din 15 tari si reduceri de peste 50% la Targul de Turism al Romaniei

Sursa foto: Agerpers / Alex Micsik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri