Israelul a inregistrat, in 2018, peste 4 milioane de turisti, avand o crestere de 14% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent si venituri din turism de aproximativ 5,8 miliarde de dolari. Romania este a doua tara din regiune ca numar de turisti in Israel, dupa Polonia.

Conform Biroului Central de Statistica din Israel, doar in luna decembrie 2018 s-au inregistrat aproximativ 325.600 de turisti, in crestere cu 12,2% fata de aceeasi perioada a anului 2017, veniturile generate din turism ajungand la aproximativ 460 milioane de dolari.

"Factorii care au dus la acest record sunt schimbarea radicala a strategiei de marketing, dezvoltarea infrastructurii, introducerea de zboruri directe cu plecare din mai multe destinatii si noile colaborari cu mari agenti de turism din intreaga lume”, a declarat Ministrul Turismului din Israel, Yarin Levin.

“Suntem optimisti in legatura cu anul 2019 care debuteaza cu inaugurarea noului aeroport international de la Timna, ce ne va permite sa continuam sa introducem noi zboruri catre Eilat", a adaugat directorul general al Ministerului de Turism din Israel, Amir Halevi.

Cele sase tari cu cel mai mare flux de turisti ce calatoresc in Israel sunt Statele Unite (897.100), Franta (346.000), Rusia (316.000), Germania (262.500), Marea Britanie (217.900) si Italia (150.600). Numarul total al turistilor romani care au vizitat Israelul a fost anul trecut de 106.900, in crestere cu 35% fata de anul 2017. Romania este a doua tara din regiune, dupa Polonia, ca numar total al turistilor care viziteaza Israelul.

Anul trecut peste 35 milioane euro au fost alocate pentru a ajuta antreprenorii sa construiasca noi spatii de cazare. Investitiile s-au materializat in 3.829 de spatii de cazare noi, ceea ce reprezinta o crestere anuala anuala cu 49% (2017: 2566 spatii noi de cazare, 2016: 1936 spatii noi de cazare).

Turistii din Israel care viziteaza Romania, pe locul doi, dupa germani

"Exista 60 de zboruri in fiecare saptamana intre Israel si Romania din sase orase si numarul turistilor care vin din Israel in Romania este al doilea pe lista de tari, dupa Germania, si asta ne face sa fim foarte mandri", a afirmat ambasadorul Israelului, David Saranga, potrivit Agerpres.

El a precizat ca turistii romani care vor sa viziteze Israelul au posibilitatea sa vada in Tel Aviv atat orasul nou, cat si vechile locuri.

"Daca in trecut turistii care veneau in Israel erau in pelerinaj, acum putem sa vedem ca vin si turisti tineri. Eu m-am nascut in Tel Aviv, am crescut in Tel Aviv si acum locuiesc in Tel Aviv. Asa ca nu pot sa vorbesc in mod obiectiv, dar daca cineva vine in Israel si vede intr-o parte lumea moderna, Tel Aviv-ul modern, primul oras evreiesc care s-a construit dupa ce evreii s-au intors in tara lor, de cealalta parte se poate vedea traditia, o traditie de mai mult de 3.000 de ani de legatura intre poporul evreu si Ierusalim. Combinatia aceasta este un fapt foarte semnificativ cand vorbim despre turismul in Israel", a mai spus ambasadorul.

Prezent la eveniment, Ami Alon, directorul pentru Europa Centrala si Est al Ministerului Turismului din Israel, a afirmat ca numarul de turisti romani care vizeaza Israelul a ajuns anul trecut la 110.000.

"Este foarte important pentru noi sa fim aici, in Romania, a fost o destinatie foarte importanta pentru noi in Europa. (...) Anul trecut am avut un record de 4,1 milioane de turisti care au fost in Israel, iar din Romania au fost 110.000, ceea ce a reprezentat o foarte mare crestere fata de ultimii trei ani", a declarat Ami Alon.

El a punctat ca anul acesta a fost incheiata o colaborare cu una dintre cele mai importante agentii de turism din Romania. "Avem foarte multe oportunitati pentru a veni in Israel din sase orase diferite din Romania. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le facem anul acesta, vom face o foarte puternica colaborare cu una dintre poate cele mai importante agentii de turism din Romania - Christian Tour. Este foarte important pentru noi sa lucram cu o agentie de turism din Romania pentru a putea creste numarul de turisti care viziteaza Israelul", a mai spus Ami Alon.

Citeste si: Ministerul Turismului din Israel, buget de 200 MIL. euro pentru promovare: Investitii in infrastructura turistica si subventii pentru hotelieri si companii aeriene

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri