Consiliul municipal din Venetia a aprobat, marti, o taxa de intrare pentru turistii care viziteaza orasul din Laguna Veneta, scrie agentia DPA, citata de Agerpres. Deocamdata nu s-a comunicat cand va intra in vigoare aceasta taxa.

Planurile initiale vizau taxarea turistilor cu 3 euro (2,65 dolari) pentru o vizita de o zi incepand din luna mai. In anul urmator, taxa ar creste la 6 euro si ar putea ajunge chiar la 10 euro in zilele cu un numar mare de turisti.

Turismul de masa este de mult timp o problema pentru Venetia, chiar daca este principala sursa de venit a orasului. Ca urmare a acestui fenomen, orasul se confrunta cu supraaglomerarea, cresterea preturilor la locuinte si diminuarea populatiei locale.

In 2016, grupul pentru conservarea patrimoniului Italia Nostra a estimat ca un numar de 30 de milioane de persoane viziteaza orasul in fiecare an, cu un aflux zilnic mediu de peste 82.000 de persoane.

Sub auspiciile acestei scheme de taxare a intrarii, vizitatorii cazati in pensiuni vor fi scutiti de plata taxei. Oaspetii hotelurilor platesc deja o taxa locala pentru sejur.

"Nu suntem interesati sa facem bani", a declarat primarul Luigi Brugnaro in aceasta luna. "Scopul este de a contribui la plata intretinerii si curateniei acestui oras istoric. Trebuie sa spunem intregii lumi cat de greu este sa administram un astfel de loc special", a spus el.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri