Industria turismului din Germania a inregistrat rezultate record in 2018, pentru al 9-lea an la rand. Potrivit datelor provizorii furnizate de Oficiul Federal de Statistica, 87,7 milioane de innoptari ale turistilor straini au fost inregistrate in unitatile de cazare anul trecut, in crestere cu 5% fata de 2017. Si noptile petrecute de turistii romani in Germania au atins cifre record: in 2018, au fost raportate 1.132.020 de innoptari, ceea ce inseamna o crestere de 8,2% pentru piata din Romania.
Germania este pe locul doi in preferintele de vacanta ale europenilor, dupa Spania si inaintea Frantei si Italiei. 87,7 milioane de innoptari ale turistilor straini au fost inregistrate in unitatile de cazare anul trecut, arata datele provizorii oferite de Oficiul Federal de Statistica. Comparativ cu anul 2017, sunt cu 3,8 milioane mai multe nopti petrecute in Germania, ceea ce inseamna o crestere de 5%. Potrivit estimarilor, numarul innoptarilor ar putea ajunge la 121,5 milioane pana in 2030.

"La o crestere de 5%, turismul german de incoming a crescut mult mai dinamic in 2018 fata de anii precedenti (1,4% in 2017 si 3,6% in 2016). Conditiile economice favorabile si stabilitatea pe pietele sursa importante au contribuit la acest rezultat excelent. Pe de alta parte, confirmam ca ne aliniem permanent marketingului global influentat de transformarile digitale. Aceste lucruri ne permit sa analizam mai eficient si intr-un mod mai individualizat nevoile clientilor, dar si sa oferim produse potrivite partenerilor nostri in turism", a declarat Petra Hedorfer, presedinta Organizatiei Germane pentru Turism.

Cu peste 250 de zboruri saptamanale intre Romania si Germania, nu este de mirare ca aceasta tara a devenit tot mai atractiva pentru romani.

"In fiecare saptamana, avem peste 250 de curse directe intre 6 orase din Romania si 8 orase din Germania. Faptul ca exista posibilitatea sa te urci in avion din orice regiune a Romaniei si sa zbori direct in Germania este un mare avantaj. Germania a inceput sa devina tot mai atractiva pentru romani ca destinatie turistica, iar trendul se va pastra si in urmatorii ani", a declarat Cristian Sallai, directorul Oficiului Regional pentru Romania, Bulgaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina al Organizatiei Germane pentru Turism.

Numarul turistilor romani in Germania, in crestere

Noptile petrecute de turistii romani in sejururi in Germania inregistreaza un nou record. Din ianuarie pana in decembrie 2018, au fost raportate un total de 1.132.020 de innoptari, ceea ce reprezinta o crestere de 8,2% fata de anul precedent. In ultimii 10 ani, innoptarile romanilor in Germania au crescut cu aproape 206%.

"Romania se afla intr-o tendinta de crestere puternica de cativa ani. In 2017, Romania a depasit pentru prima oara cifra de un milion de innoptari, iar in 2018 s-a inregistrat o crestere de peste 8% a turistilor romani. Datorita acestor rezultate, Romania se pozitioneaza ca una dintre cele mai importante piete sursa pentru Germania", a precizat Cristian Sallai.

Principalul scop pentru care romanii viziteaza Germania sunt vacantele (40% din totalul calatoriilor din Germania). Urmeaza calatoriile de afaceri, 31%, in scadere cu doua procente fata de 2017 si alte tipuri de calatorii (29%).

"Exista aceasta imagine clasica in Romania ca Germania este o destinatie de business. Nu este cazul, iar cifrele arata lucrul acesta. Ma bucur foarte mult sa constat ca, pentru romani, Germania este preponderent o destinatie de vacanta, mai mult decat una de business", a mai spus Cristian Sallai.

74% dintre romanii care isi fac vacantele in Germania isi rezerva concediile online. La nivel european, 92% dintre turistii care viziteaza Germania isi rezerva vacantele online.

Cele mai multe nopti petrecute de romani in Germania s-au inregistrat in Bavaria (28,2%), landul Baden-Wurttemberg (16,4%) si Renania de Nord-Westfalia (13%). Durata medie a romanilor care isi fac concediile in Germania este, in medie, de 9,3 nopti.

Citeste si: VIDEO Ministerul Turismului a lansat un nou clip de promovare a Romaniei

De ce este Germania atractiva pentru turisti

Germania este destinatia culturala numarul unu a europenilor. De ce este Germania atat de atractiva? Peste o treime din reprezentatiile de opera la nivel mondial au loc in Germania. In aceasta tara exista 500 de teatre si peste 6.700 de muzee care totalizeaza peste 15 milioane de vizitatori in fiecare an. Peste 1,2 milioane de oameni creeaza cultura in Germania, o tara in care au loc peste un milion de evenimente culturale.

"Promovarea turistica tine foarte mult de gasirea unui element care sa faca diferenta in piata si pe care sa il vinzi publicului. Cel mai adesea, acest element este insasi cultura unei tari, insa la fel de bine poate fi o regiune, un oras sau chiar traditiile culturale", sustine Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti.

In ultimii ani au crescut foarte mult calatoriile in scopuri culturale ale europenilor. Potrivit datelor furnizate de Organizatia Germana pentru Turism, 20,4 milioane de calatorii culturale ale europenilor se indreapta catre Germania, ceea ce claseaza aceasta tara pe primul loc, fiind urmata de Franta, Spania, Marea Britanie si Italia.

Anul acesta, Organizatia Germana pentru Turism va celebra aniversarea de 100 de ani de la infiintarea scolii de design Bauhaus, fondata in Weimar, ca element central al campaniei sale de marketing din 2019. Campania propune o gama variata de activitati pentru a oferi o experienta cat mai autentica a istoriei Bauhaus.

"Celebrarea fondarii curentului artistic Bauhaus este o actiune ce vine in sprijinul consolidarii pozitiei Germaniei ca destinatie culturala numarul unu in randul europenilor. Desi maestrii scolii Bauhaus provin din Weimar, Dessau si Berlin, elemente ale patrimoniului si farmecul international al curentului pot fi admirate in Krefeld, Duisburg, Oberhausen, Essen, Munster, Baden-Wurttemberg si in numeroase alte locuri, acesta reprezentand un aspect important al turismului cultural oferit de Germania ca destinatie de calatorie", a declarat Petra Hedorfer, presedinta Organizatiei Germane pentru Turism.

Citeste si: Numarul strainilor care au vizitat Spania, in crestere. Turismul spaniol, 15% pondere in PIB

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri