In ciuda problemelor de securitate din ultimii ani, Franta a ramas si in 2018 cea mai vizitata tara din lume, cu 84,5 milioane de turisti, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului. Iar principalul motiv este acela ca aceasta tara are cate ceva pentru orice tip de turist, de la cel pasionat de cultura si arte, pana la pasionatii sporturilor de iarna sau cei care iubesc vara si plajele insorite. E.S. Dna Michèle Ramis, Ambasadoarea Frantei la Bucuresti, a facut, pentru wall-street.ro, cateva recomandari de destinatii in Hegaxon, dar a vorbit si despre locurile pe care le prefera in Romania.




Auvergne – cea mai mare zona vulcanica din Europa

Auvergne este o regiune a Frantei situata in partea central-sudica, in Masivul Central. Regiunea are peisaje superbe si oportunitati multiple pentru activitati in aer liber, fiind cu siguranta una dintre comorile ascunse ale Frantei. Aceasta regiune este cea mai mare zona vulcanica din Europa, vulcanii fiind insa in stare latenta. In plus, Auvergne este o regiune bogata in istorie, cu o colectie bogata de temnite istorice si castele. Aici sunt si unele dintre cele mai frumoase biserici din Franta, multe cu fresce. Regiunea produce cinci branzeturi protejate, carne vinificata, plus vinuri si lichioruri.

Atunci cand mergi la Auvergne iei contact cu Franta profunda, autentica. Iar branza de Auvergne este absolut delicioasa.

Bretania – regiunea cu limba proprie

Bretania este situata in coltul nord-vestic al Frantei, fiind una dintre cele mai importante regiuni istorice ale tarii. Bretania este o regiune destul de diversificata: coastele de nord si de vest, deschise fortei Oceanului Atlantic, sunt accidentate si stancoase, cu plaje frumoase de nisip si golfuri pitoresti; coasta de sud, situata in vecinatatea golfului Biscaia, este mai plata, cu un relief mult mai bland. Principalele atractii turistice ale zonei sunt Mont Saint Michel, Saint Malo – oras antic al piratilor, Fougeres – oras medieval fortificat, Coasta de Smarald sau coasta de Granit Roz - mici plaje de nisip, Brest, La Trinité sur mer - un foarte popular centru de yachting sau Concarneau - port pescaresc.

Imi place Bretania pentru traditiile acelei zone, limba proprie, dar si mancarea bazata pe o multitudine de preparate din peste.

Touraine - Gradina Frantei

Touraine este cunoscuta pentru vinurile si castelele sale. Supranumita si Gradina Frantei, candva resedinta regelui si inima regatului, Touraine este cea mai pitoreasca parte a Vaii Loarei, aici concentrandu-se si cele mai multe castele. Cel mai important oras din aceasta regiune este Tours. Un obiectiv foarte vechi si reprezentativ al orasului Tours il constituie Castelul Tours, a carui constructie dateaza din secolul al XI-lea. La doar 14 km de Tours se afla castelul Villandry, castelul cu cea mai frumoasa gradina din zona, construita in terase pe trei niveluri, decorata cu fantani si foisoare. La 15 km de Tours, in sens opus, este localitatea Amboise, un oras traversat de Loara, in care gasim Castelul Amboise, in capela caruia se afla mormantul lui Leonardo Da Vinci.

Aquitania - “butoiul” de vin din Hexagon

Aquitania, cu capitala la Bordeaux, este una din marile regiuni istorice ale Frantei si cel mai mare producator de vinuri din Hexagon. Este, de asemenea, si una dintre cele mai variate regiuni franceze, intinzandu-se de la poalele Masivului Central in partea de nord, la granita cu Spania in sud, pe o distanta de 300 kilometri. Aquitania este o regiune extrem de populara in randul ciclistilor, oferind doua rute de distanta, cea Atlantica si cea Atlantico-Mediteraneana.

Locuri favorite din Romania

In cei aproape doi ani de mandat in Romania, Michele Ramis a calatorit mult, descoperind potentialul turistic al acestei tari.

Puteti invata din felul in care Franta si-a exploatat resursele turistice pentru ca aveti o tara foarte frumoasa si bogata: aveti litoral, munte, Dunarea, diversitate de peisaje, traditii, costume, muzica. Oricum, din ce in ce mai multi francezi sunt interesati sa vina aici ca turisti, aud multi oameni care vorbesc franceza.

Ateneul Roman

Pasionata de muzica (a facut 10 ani de pian), Michele Ramis (foto) spune ca locul sau preferat din Romania este Ateneul Roman, cladire construita chiar dupa planurile unui arhitect francez, Albert Galleron.

Iubesc Ateneul din trei motive: este foarte aproape de resedinta mea, este o cladire superba si un adevarat templu al muzicii. Este,asadar, un simbol al Romaniei pe care o iubesc.

Bucovina si Delta Dunarii

Admiratoare a traditiilor si peisajelor autohtone, ambasadoarea Frantei enumera Bucovina si Delta Dunarii printre alte locuri unde ii place sa calatoreasca in Romania.

Imi place mult in Delta Dunarii pentru ca iti da impresia ca esti intr-o alta lume, unde nu te deranjeaza nimeni.

Desi i se pare foarte bogata si multa, lui Ramis ii place mancarea romaneasca, in special aperitivele, preparatele din peste, sarmalutele cu mamaliga si deserturile.

Citeste si: INTERVIU cu Ambasadoarea Frantei: Romania poate deveni un hub industrial daca multiplica si in alte industrii ce a facut cu Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri