Legea Turismului va fi aprobata cel mai devreme la inceputul lunii mai, iar birourile de promovare externa vor fi reinfiintate pana la sfarsitul anului, a anuntat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

"Avem toate avizele, avem doar observatii din partea Ministerului Justitiei - sunt doar de fond, le punem la punct si, probabil, peste doua saptamani... Va anunt ca am trecut si de CES saptamana trecuta, avem avizul. A fost foarte mult de lucru, pentru ca e o lege care comprima foarte mult legislatia. Vine si cu lucruri noi, ne dorim foarte mult sa avem un sistem informatic care sa ne dea o radiografie exacta si in timp util a turismului din Romania. Acum nu avem date, ne bazam doar pe datele INS-ului, care vin cu intarziere (...) si poate nu sunt tocmai cele mai exacte. Ne dorim sa avem cifre exacte, in timp real, astfel incat sa putem sa ne dimensionam si noi si sa actionam in zonele unde sunt probleme, astfel incat sa le putem remedia in cel mai scurt timp", a spus ministrul Turismului, scrie Agerpres.

In 4 aprilie, Bogdan Trif sustinea ca Legea Turismului ar putea fi aprobata in Guvern in cel mult doua saptamani, aceasta urmand sa aiba un capitol intreg despre sistemul informatic de evidenta in turism.

"Imi doresc foarte mult ca in doua saptamani, maximum, sa intru in sedinta de Guvern cu Legea Turismului unde avem un capitol intreg despre un sistem informatic de evidenta in turism. Este important sa avem acel sistem informatic si in timp real, sa stim cum stam pentru a putea diagnostica si a lua masuri eficiente si in timp real. Este o obligatie sa realizam acest lucru astfel incat sa putem sa eficientizam la maxim turismul din Romania. Am luat toate avizele, mai suntem la justitie, dar azi o sa iasa si acest aviz, dupa care o sa putem sa o promovam", a spus Trif.

El a explicat, atunci, ca sistemul care va fi implementat nu va fi un Big-Brother pentru hotelieri, ci "un lucru extrem de simplu, dar extrem de eficient si util".

Citeste si:
Vouchere de vacanta: Ce schimbari anunta Min. Turismului din 2020
Ministerul Turismului schimba...

Birourile de promovare externa vor fi reinfiintate pana la finalul lui 2019

"Pana la sfarsitul anului 2019 ne propunem, si cu siguranta o sa si reusim, sa reinfiintam birourile de promovare externa. Este extrem de important ca sa avem aceste birouri de promovare externa, pentru ca oamenii care o sa lucreze in aceste birouri o sa aiba legatura directa cu operatorii. (...). Ne dorim sa le reactivam cat mai repede. Nu ne propunem sa inventam roata, pentru ca toate tarile care au un turism extrem de avansat au aceste birouri de promovare externa", a declarat ministrul Turismului, scrie Agerpres.

In ceea ce priveste frunza utilizata ca logo in brandul turistic national, Bogdan Trif a precizat ca aceasta trebuie pastrata pana in 2020. "Din pacate, pana in 2020 nu putem sa renuntam la el (logo - n.r.) pentru ca a fost pe un proiect cu fonduri europene si daca am renunta la simbolul frunzei ar trebui sa dam toti banii inapoi", a subliniat Bogdan Trif.

Ministrul a adaugat ca in realizarea noului logo ar putea fi implicati studenti. "Putem sa facem un concurs. Nu trebuie sa cheltuim foarte multi bani ca sa poti sa realizezi lucruri frumoase", a opinat Trif.

Citeste si: Ministrul Turismului: E nevoie ca autoritatile locale sa vina cu proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice

Citeste si:
2.000 de romani au fost afectati de falimentul Thomas Cook
2.000 de romani au fost...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, nominalizata in top 5 cele mai cautate destinatii in 2020