Cu o saptamana inaintea startului concursului Eurovision, municipalitatea din Tel Aviv este pregatita sa primeasca cei 10.000 de turisti veniti special in oras pentru a asista la concursul Eurovision. Hotelurile sunt rezervate in aceasta perioada in proportie de 90%, iar pretul unei camere incepe de la 150 euro/noapte.

Israelul este o destinatie de calatorie apreciata de turistii romani, mai ales pentru pelerinajele care se organizeaza in aceasta tara. Incepand cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel si-a concentrat eforturile pe promovarea oraselor Tel Aviv si Ierusalim ca doua destinatii de city break intr-o singura vacanta, oferind experiente multiculturale, o viata de noapte intensa, delicii gastronomice si posibilitati pentru turismul de aventura. Peste 60 de zboruri saptamanale leaga Tel Aviv si Eilat de principalele aeroporturi din Romania - Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Sibiu.

Cu ocazia concursului Eurovision, care se va desfasura in perioada 14-18 mai, autoritatile vor sa le asigure turistilor o experienta de neuitat. Parcul Charles Clore din Tel Aviv se va transforma in Eurovision Village, unde va avea loc si un festival de street food, Tel Aviv EAT. 50 de autobuze vor fi puse la dispozitia turistilor, pentru a facilita accesul in zona EXPO Tel Aviv.

De asemenea, municipalitatea le va oferi turistilor experienta unica a unei mese autentice de Shabbat la domiciliul familiilor din Tel Aviv. Cina de Shabbat este o baza culturala a multor familii israeliene, moment in care se strang laolalta toti membrii familiei si prietenii apropiati. Este o ocazie unica pentru turistii veniti la Tel Aviv sa invete despre traditiile evreiesti, sa serveasca preparate gatite in casa si sa aiba o experienta autentica de calatorie.

"Lucram din greu pentru a ne asigura ca concursul Eurovision va fi o experienta de neuitat pentru toata lumea, inclusiv pentru locuitorii care doresc sa faca parte din acest mare boom turistic. Proiectul Shabbat Dinners este una dintre multele modalitati de conectare a miilor de turisti cu familiile din Tel Aviv si introducerea lor in minunata traditie evreiasca a Shabbatului", a declarat Ron Huldai, primarul orasului Tel Aviv-Yafo.

Oaspetii vor fi taxati cu aproximativ 50 shekeli pentru a-si asigura locul. Toate veniturile vor merge la gazde.

Citeste si: Israel, venituri de aproape 6 miliarde de dolari din turism, in 2018

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri