Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat ca isi doreste promovarea unui tip de turism de 365 de zile pe an, la nivelul intregii tari, si ca se bucura ca este abordat de tot mai multi primari care doresc ca localitatile lor sa devina statiuni turistice si, astfel, sa aiba acces la finantari.

"Trebuie sa facem proiecte astfel incat sa atragem cat mai multi turisti. Turistii, in definitiv, inseamna bani si dezvoltare locala. (...) Noi avem in minte de a promova un tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul intregii tari. Avem posibilitati, avem oportunitati, trebuie sa stim sa beneficiem din plin de acest lucru. Chiar clipul de promovare al Romaniei se intituleaza 'Exploreaza Romania 365 de zile pe an'. Ma bucur ca tot mai multi primari ma invita in localitatile lor si toti doresc sa devina localitati turistice, pentru ca realizeaza ca dezvoltarea turismului inseamna bani si dezvoltarea comunitatii", a declarat Bogdan Trif, scrie Agerpres.

Ministrul Turismului a aratat ca isi doreste ca sectorul turistic sa recupereze timpul pierdut si sa devina unul dintre principalele motoare de dezvoltare a Romaniei, asa cum a devenit agricultura.

"Ne dorim ca pe sectorul turistic sa recuperam timpul pierdut si acest sector turistic sa devina unul din principalele motoare de dezvoltare a Romaniei. Trebuie sa existe vointa. Mai mult decat atat, imediat dupa ce devii statiune turistica, ai acces nu doar la fondurile europene, ci si la fondurile guvernamentale. Anul acesta avem la nivelul Ministerului Turismului un buget generos, asteptam doar proiecte, astfel incat sa avem posibilitatea sa finantam aceste proiecte si, in definitiv, sa finantam dezvoltarea localitatii", a afirmat Bogdan Trif.

Citeste si: Un parc de aventura in valoare de 5 milioane de lei va fi construit in orasul Borsec

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri