Doua treimi dintre romani planuiesc sa isi petreaca vacanta de vara pe litoral. In tara, cele mai cautate destinatii sunt Constanta, Mamaia si Eforie Nord, iar in strainatate, Palma de Mallorca, Barcelona, Paphos si Split, arata studiul realizat de momondo.ro.

Dupa valul de frig care a acoperit Europa pana in luna mai, nu este de mirare ca romanii calatori viseaza la o vacanta pe plaja, in bataia puternicului soare mediteranean: 66% dintre romani isi planuiesc vacanta pe litoral (comparativ cu 53% dintre calatori la nivel international).

Studiul momondo.ro arata ca 76% dintre romani prefera sa se cazeze la un hotel atunci cand pleaca in vacanta si ca micul dejun inclus in pret este cel mai important aspect atunci cand aleg cazarea (pentru 65% dintre ei). Urmatorul factor pe lista romanilor (in proportie de 62%) sunt facilitatile hotelului (piscina, spatiul spa, facilitatile pentru fitness, un restaurant de calitate etc.)

De asemenea, trei dintre primele cinci locatii internationale in care au fost cele mai multe cautari de hoteluri sunt destinatii la plaja aflate pe rivierele italiana si franceza: orasele italiene Rimini si Montesilvano, impreuna cu Nice.

In acelasi timp, trei dintre cele mai cautate cinci destinatii nationale sunt cunoscutele orase romanesti de la malul Marii Negre: Constanta, Mamaia si Eforie Nord.

Destinatiile din sudul Europei atrag turistii romani

Studiul arata ca atunci cand vine vorba de cautarile de zboruri, destinatiile care au cunoscut cea mai spectaculoasa crestere comparativ cu anul trecut sunt, cu certitudine, cele care se bucura de briza marii si de clima insorita din jumatatea sudica a Europei. Asadar, cautarile pentru biletele de avion catre Chania, al doilea oras ca marime din insula Creta, au crescut cu 234% fata de anul trecut, fiind urmate de cele catre Paphos (168%), Nice (142%) si fermecatorul Dubrovnik (137%).

Niciunul dintre preturile medii catre aceste destinatii nu depaseste 160 de euro pentru un zbor dus-intors, iar cele mai ieftine sunt cele catre Paphos (140 de euro) si catre Chania (148 de euro).

Analizand cele mai cautate zboruri de catre romani pentru vacanta de vara din 2019, lucrurile nu sunt cu mult diferite. Palma de Mallorca, Barcelona, Paphos si Split sunt patru dintre primele cinci cele mai cautate destinatii in privinta zborurilor, toate fiind cunoscute pentru atmosfera estivala, plajele superbe si peisajele imbracate in palmieri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri