Daca esti genul de turist care evita locurile aglomerate si prefera destinatiile mai putin cunoscute, dar pline de istorie si multiple posibilitati de relaxare, atunci Neuchatel trebuie sa fie pe lista ta de vacante.

Situat pe malul lacului cu acelasi nume, Neuchatel este un oras-port pitoresc si cochet, cu putin peste 30.000 de locuitori.

Numele "Neuchatel" poate fi literalmente tradus "castel nou". Datand din anul 1011, acest micut oras elvetian este plin de atractii pentru turisti: magazine si restaurante, croaziere pe lac, plimbari in centrul istoric sau muzee si expozitii dedicate literaturii moderne si artelor vizuale.

Principalele obiective turistice

Centrul vechi din Neuchatel a fost construit in secolul al 16-lea. Cu toate acestea, casele superbe, realizate din calcar galben, in stil neoromanic, sunt foarte bine pastrate si in prezent. Iar la parterul acestora puteti gasi cafenele, ciocolaterii, restaurante sau magazine de suvenire. Trebuie sa stiti, insa, ca magazinele din Neuchatel inchid la ora 18 - 18.30, in timpul saptamanii, iar duminica sunt inchise.



Castelul Neuchatel este din simbolurile orasului. Aripa de vest a acestuia a fost construita in secolul al XII-lea, restul fiind construit in secolele 15-17. Turistii pot vizita castelul, iar din zona de observare, situata la mlastini, pot vedea panorama orasului.

Cea mai veche cladire religioasa din Neuchatel este biserica “Eglise Collegial”, fondata in secolul al 13-lea. La scurta distanta de biserica se afla un Tours des Prisons – vechea inchisoare a orasului. Turnul a fost un loc de detentie pana la mijlocul secolului al 19-lea, iar astazi reprezinta una dintre cele mai bune zone din care puteti vedea panorama orasului. Daca sunteti pasionati de arhitectura, ar trebui sa vizitati si Maison des Halles, Hotel de Ville si Hotel DuPeyrou, aflate tot in orasul vechi.



Neuchatel are si un Muzeu de Arta si Istorie foarte interesant, cu expozitii care ii pot surprinde chiar si pe turistii cu experienta. Astfel, pe langa antichitati traditionale si opere de arta, in acest muzeu puteti vedea roboti programabili, creati de Pierre Jaquet-Droz, un ceasornicar local, in secolul al 18-lea. In plus, muzeul are o colectie de lucrari ale pictorilor si sculptorilor locali, precum expozitii interesante care releva istoria orasului. Merita vizitata si Galeria de Istorie a orasului, unde puteti admira machete care arata evolutia orasului incepand cu anul 1011 si pana in prezent.

Mai puteti trece si pe la Centre Durrenmatt, care gazduieste expozitii de pictura, dar si spatii largi dedicate literaturii moderne, sau Latenium, un muzeu arheologic interactiv, situat pe malul lacului Neuchatel. Alte atractii ale orasului sunt fantanile sale arteziene - Fountains de Griffin, Leo and the Fountain Banneret, adevarate opere de arta ale sculptuii medievale.

Neuchatel nu este deloc o destinatie low-cost

Daca ne raportam la veniturile din Romania, o vacanta in Elvetia, oricunde ai merge, este una destul de scumpa. Nu face exceptie nici Neuchatel, o destinatie pe cat de cocheta, pe atat de costisitoare. Mai jos cateva costuri pentru transport, masa si cazare.

Transport:
Zbor Bucuresti – Geneva: minimum 200 de euro (dus-intors)
Tren Geneva: Neuchatel (circa 125 de km) – 86 de euro (dus intors)
Taxi: 4 euro/km
Transport public: 2,5 euro/calatoria

Cazare:
Minimum 125 de euro/noapte la un hotel de trei stele

Restaurant:
Pretul unui fel principal porneste de la circa 30 de euro
Apa plata: 3 euro (0,5l)
Bere: 5 euro
Cappuccino – 5 euro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri