Pentru parinti, planificarea vacantei de vara este ceva mai complexa, mai ales atunci cand pleca in calatorii insotiti de nou-nascuti. Pentru ei, orice detaliu conteaza, motiv pentru care totul trebuie foarte bine organizat astfel incat fiecare membru al familiei sa se bucure de o vacanta pe cinste.

momondo.ro a gasit cele mai bune locatii de vacanta pentru cei care vor sa se bucure de un concediu minunat, alaturi de noii membri ai familiei. Selectia ofera optiuni atat pentru proaspetii parinti cat si pentru cei cu cativa ani de experienta.

Destinatii in care sa mergi cu nou-nascuti

Parintii care si-au obisnuit copilul sa petreaca timp in marsupiu sunt cei mai castigati atunci cand vine vorba de calatorii, pentru ca nu trebuie sa isi faca griji de trecerile de pietoni adaptate pentru carucioare. Pentru ceilalti este important ca infrastructura locatiei vizitate sa corespunda acestor cerinte, de aceea isi aleg destinatia de vacanta si in functie de acest aspect. Orasele care s-au ingrijit de carucioarele parintilor calatori sunt Londra, Copenhaga si Montreal. Trecerile de pietoni, accesul in statiile pentru mijloace de transport in comun, intrarile in cladiri publice sau in centre comerciale, toate acestea au fost proiectate astfel incat sa ii ajute pe parinti. De asemenea, faptul ca in aceste orase alaptatul in public este permis si agreat, ajuta mamele calatoare sa nu piarda mult timp pentru cautarea spatiilor special amenajate. La fel de usor va fi si in privinta schimbatului de scutece, intrucat in cele mai multe dintre centrele comerciale sau cladirile publice din aceste orase exista locuri pentru operatiunea favorita a proaspetilor parinti.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera tripla de hotel de 3 sau 4 stele: Londra - 251 de euro, Copenhaga - 220 de euro, Montreal - 215 euro.

Top 3 destinatii cu parcuri acvatice impresionante

Daca si parintii si copiii au acumulat suficienta experienta, vacantele ideale incep sa contina din ce in ce mai multa adrenalina si sesiuni tot mai lungi de inot sau sporturi acvatice. Aceasta combinatie este foarte usor de gasit intr-un parc acvatic, iar distractia este si mai mare daca totul este conceput in asa fel incat toata lumea sa se simta in siguranta.

Spatiile special amenajate in functie de varsta contribuie in acelasi timp la relaxarea parintilor si la distractia copiilor, prin urmare destinatiile in care se gasesc parcuri acvatice devin tot mai populare, in special in perioada vacantei de vara.

Dubai detine numeroase recorduri mondiale pentru diferite realizari arhitecturale sau de infrastructura, dar ofera suficiente motive de bucurie si copiilor. Parcurile acvatice si tematice asigura distractia copiilor de varste diferite si relaxarea parintilor stiind ca totul se petrece in deplina siguranta. Wild Wadi Waterpark si Laguna Waterpark sunt specializate pe divertismentul specific parcurilor acvatice, activitatile disponibile in Motiongate Dubai sunt strans legate de cele mai celebre filme de animatie, iar Legoland Dubai nu mai are nevoie de prezentare.

In Innsbruck, oras din vestul Austriei, se afla Area 47, cel mai mare parc de distractii in aer liber din tara. Locul ofera o multime de optiuni intregii familii dornice de aventura, fie ea acvatica sau cu focus mai degraba montan. In plus, la circa 80 de kilometri distanta se afla renumitul castel Neuschwanstein, modelul de inspiratie al creatorilor Disney.

Pe langa multitudinea de plaje si Parcul National Teide, Tenerife (Spania) se bucura de un parc tematic cu specific Thailandez care asigura distractia tuturor membrilor familiei prin bogatia de atractii acvatice. Dupa o zi petrecuta in Siam Park turistii se pot relaxa pe plaja Siam, totul in prezenta vulcanului Teide care va umple fiecare fotografie de vacanta.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera tripla de hotel de 3 sau 4 stele: Dubai - 126 de euro, Innsbruck - 156 de euro, Tenerife - 130 de euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri